Житомирщина: хто з жителів області може отримати житло від держави?

Житомирщина: хто з жителів області може отримати житло від держави?

28.04.16 12:50 0 548
Хто, де і скільки будує у Житомирі? Хто може дозволити собі таку розкіш, як власні квадратні метри? Наскільки у цьому питанні молодим родинам та пільговим категоріям населення допомагає держава?

Ці та інші питання активно обговорювали 25 квітня у програмі «Відкрита студія» телеканалу СК1.

Гостями програми були: Ірина Приймак – головний спеціаліст відділу регіональних програм та житлової політики департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ Житомирської ОДА; Павло Шестопалов – директор Житомирського регіонального управління «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву»; Роман Гуртовенко – правозахисник та Сергій Яцик – телеведучий каналу СК1.

Павло Шестопалов зазначає: «Близько 33 тисячі сімей області зареєстровані у черзі на отримання квартири. Що стосується первинного ринку житла, то зараз будується невелика кількість помешкань як в м. Житомирі, так і в області. Ціна квадратного метру новобудови в Житомирі залежить від будівельних особливостей житлового будинку – від 12-13 тис. грн на першому поверсі до 16-18 тис. грн на вищому поверсі».

У Житомирському регіональному управлінні «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» є програми для потенційних власників житла:

* Державна програма «Доступне житло» 70/30;

* Пільгове кредитування для забезпечення молоді житлом;

* Довготермінове пільгове молодіжне кредитування за рахунок власних коштів Фонду;

* Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів.

«У 2015 та 2016 роках пріоритет у забезпеченні житлом мають пільгові категорії населення області – родини загиблих учасників АТО та інваліди I та II групи, які брали участь в АТО. На таких родин 44 – 28 сімей загиблих та 16 родин інвалідів, інваліди I та II групи. В минулому році департаментом містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ Житомирської ОДА, як розпорядником коштів, було придбано 77 квартир та 1 житловий будинок за рахунок державних коштів – забезпечено житлом майже всі родини, які стояли на обліку в 2014-2015 роках» – акцентує увагу глядачів Ірина Приймак.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ