На Тернопіллі у м. Збараж - нові очисні споруди

На Тернопіллі у м. Збараж - нові очисні споруди

28.04.16 18:37 0 522
Очисні споруди урочисто відкрили у м. Збараж.

«Питання очисних споруд є дуже актуальним для нашої області, - наголосив Степан Барна. – Цього року ми вже відкрили очисні споруди у Бережанах, Хоросткові, Шумську, на черзі – Ланівці. Насамперед це питання екологічної безпеки. Наша стратегії - побудувати нову екологічно чисту Тернопільщину. Якщо будуть очисні, не треба будувати нові лікарні».

Очільник краю переконаний, що проект вдалося реалізувати завдяки спільній роботі представників влади та органів місцевого самоврядування на різних рівнях.

За весь період експлуатації об'єкт втратив необхідні інженерні характеристики, зношеність устаткування була майже стовідсоткова і поточному ремонту не підлягала, що призводило до скиду у місцеву річку Гнізна неочищених скидів. Завершення будівництва та введення в експлуатацію очисних споруд враховуючи технологічні вимоги обладнання стало можливим у 2016 році. Загальна вартість реалізації проекту - майже 16 мільйонів гривень. Це кошти з державного Фонду регіонального розвитку – 14 мільйонів, а також співфінансування з районного та міського бюджетів. Сесією районної ради виділено 330 тисяч та один мільйон 254 тисячі гривень – на сесії міської ради.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях виявили ...
Наступна новина: Чернівецька художниця ...

КОМЕНТАРІ