У Тернопільській ОДА відбувся семінар щодо вдосконалення роботи ЦНАПів

У Тернопільській ОДА відбувся семінар щодо вдосконалення роботи ЦНАПів

28.04.16 16:36 0 708
Семінар на тему: «Діяльність ЦНАП як інтегрованого офісу та децентралізація повноважень з надання адміністративних послуг» відбувся 27 квітня у Тернопільській обласній державній адміністрації. У даному заході взяли участь керівники й адміністратори ЦНАПів, районних державних адміністрацій та міст обласного підпорядкування, керівники й службовці структурних підрозділів та органів влади, які безпосередньо задіяні в наданні послуг, а також представники новостворених громад.

«Вдосконалення діяльності Центрів надання адміністративних послуг та їхнє наближення до європейських стандартів — один з найголовніших пріоритетів та інструментів боротьби з корупцією, — зазначила директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва ТОДА Галина Воляник. — На часі створення 26-ти ЦНАПів у об'єднаних територіальних громадах. Вже розроблені відповідні максимально змістовні концепції».

Присутні обговорили наступні питання: вдосконалення діяльності ЦНАПів з урахуванням досвіду Вінниці та Волинської області; взаємовідносини ЦНАП та ЦОВВ щодо передачі повноважень з державної реєстрації місця проживання. А також напрацювання рекомендацій та пропозицій для ЦОВВ та РДА й міст обласного підпорядкування щодо формування належних ЦНАПів.

У рамках даного заходу координатор проектів представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні ознайомив з цілями та організацією діяльності вказаного Фонду.

Заступник голови правління центру Політико-правових реформ Віктор Тимощук визначив основні проблеми діяльності ЦНАПів та реалізації нових повноважень.

Досвідом щодо ефективної діяльності ЦНАПів поділилися радник Луцького міського голови Роман Матвійчук та керівник центру адміністративних послуг «Прозорий офіс» Вінницької міської ради Євген Іщук.

На завершення роботи семінару заступник голови правління Центру досліджень місцевого самоврядування Ігор Бригілевич визначив рекомендації та пропозиції щодо покращення діяльності ЦНАПів та їхніх взаємовідносин із ЦОВВ.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька область: ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ