Чернівці: Цього року декларуємо податок на доходи і військовий збір

Чернівці: Цього року декларуємо податок на доходи і військовий збір

28.04.16 11:55 0 510
Чернівецька ОДПІ звертає увагу, що громадяни, які минулого року отримали доходи від продажу рухомого та/або нерухомого майна, по договорах дарування, спадщини, обміну та при нотаріальному посвідченні такого договору сплатили податок на доходи фізичних осіб, проте не сплатили військовий збір, зобов'язані до 1 травня 2016 року подати декларацію про майновий стан і доходи за 2015 рік, в якій нарахувати зобов'язання з військового збору та сплатити розраховану суму до бюджету до 1 серпня 2016 року.

Вкотре нагадуємо, що однією з відмінностей кампанії декларування доходів громадян – 2016 є визначення фізичними особами в декларації про майновий стан і доходи за 2015 рік податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Відповідно до ст. 163 Податкового кодексу України оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб підлягає загальний річний оподатковуваний дохід, який включає доходи як з джерел їх походження в Україні, так і іноземні доходи. Відповідно до п.п. 1.2 п. 16 прим. 1 підрозд. 10 розд. XX Податкового кодексу України об'єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені в ст. 163 Кодексу. Ставка збору – 1,5 відс. об'єкта оподаткування.

Декларація про майновий стан і доходи подається до податкової інспекції за місцем податкової адреси (реєстрації) декларанта.

Форму податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи затверджено наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ