На Вінничині участь держави та державних компаній у фінансуванні комплексу весняно-польових робіт у 2016 році (+фото)

На Вінничині участь держави та державних компаній у фінансуванні комплексу весняно-польових робіт у 2016 році (+фото)

28.04.16 09:05 0 602
Це питання було у центрі обговорення на відеоконференції, яка відбулась 26 квітня 2016 року під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Кутового Тараса Вікторовича.

У Вінницькій студії участь у конференції взяли перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та начальники Вінницьких відділень ПАТ «Аграрний фонд» та ПАТ Державної Продовольчої Зернової Корпорації України.

В рамках відеоконференції також обговорювалось питання збільшення посівних площ гречки та цукрових буряків. Представники областей інформували про ситуацію в регіонах.

Інформуючи про аграрний сектор Вінниччини, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко зазначив, що на проведення весняно польових робіт на Вінниччині необхідно близько 5,6 млрд. грн.

Станом на 26.04.2016 року аграріями використано 4,9 млрд. грн., з них 96 % це власні кошти підприємств.

Крім того, аграрії області залучили на посівну 170 млн. грн. кредитів банків та 63 млн. грн. комерційних кредитів.

В рамках реалізації пілотного проекту «Аграрні розписки» в області оформлено 8 аграрних фінансових розписок на суму 5,4 млн. грн.

Стосовно співпраці з ПАТ «Аграрний фонд», то під урожай 2016 року вже законтрактовано 49,6 тис. тонн продовольчої пшениці. Аграрії отримали 110,1 млн. грн. авансових платежів.

З другої половини квітня поточного року, розпочались форвардні закупівлі зерна урожаю 2016 року Державною Продовольчою Зерновою Корпорацією України.

За результатами відеоконференції Міністром аграрної політики та продовольства України Віктором Кутовим було дано відповідні доручення.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівчани отримали 2255 ...
Наступна новина: Представники Житомирщини і ...

КОМЕНТАРІ