На сесії міської ради внесено зміни до Програми капітального ремонту житлового фонду міста Луцька

На сесії міської ради внесено зміни до Програми капітального ремонту житлового фонду міста Луцька

28.04.16 15:20 0 511
На сесії міської ради внесено зміни до розділів 6.1«Реалізація заходів програми без співфінансування залученими коштами співвласників будинку» та 6.2.«Розмір дольової участі у капітальному ремонті» Програми капітального ремонту житлового фонду міста Луцька на 2015-2019 роки, затвердженої рішенням міської ради від 24.12.2014 № 68/96.

В місті Луцьку розроблена і діє програма капітального ремонту житлового фонду . Згідно цієї програми за рахунок міського бюджету надається фінансова допомога для ремонту покрівель, сантехнічного обладнання, ліфтів, електрообладнання та інших конструктивних елементів житлових будинків. Основною ціллю цих запроваджень є збереження та покращення експлуатації житлового фонду міста. Одним із пунктів цієї програми є капітальний ремонт ліфтів, які відслужили свій експлуатаційний термін (25 років). Відповідно до цього за рахунок міського бюджету відбувається ремонт ліфтів в будинках, які є на утриманні ЖКП м. Луцька.

У вересні 2015 року до цієї програми були внесені зміни, згідно яких почали фінансувати ремонт ліфтів в кооперативних будинках. Поза цією програмою залишився ремонт ліфтів в будинках які є на обслуговуванні ОСББ.

При затвердженні бюджету на 2016 рік на фінансування цієї програми були виділені відповідні кошти. На даний час іде інтенсивне утворення нових ОСББ, яким на утримання і обслуговування передається уся інфраструктура будинків, але кошти на ремонт ліфтів в цих будинках не закладаються. Це є несправедливо до тих жителів які проживають в будинках ОСББ і які так само є платниками податків в міську казну.

В місті діє програма по підтримці ОСББ, де передбачені умови співфінансування ремонту житлового фонду. Коли створюється нове ОСББ, перш за все воно звертається про допомогу на найбільш нагальні потреби (покрівля, сантехніка і т.д.). Але коли виявляється, що через деякий час потрібно ремонтувати ліфт, то скористатися цією програмою уже не можна, тому що є умова: фінансування передбачене лише по одній програмі раз на три роки . Відповідно об'єднання стоїть перед дилемою: відключати ліфт, або шукати кошти, а це немала сума від 40 до 80 тис. гривень. Таких об'єднань в м. Луцьку небагато.

Відповідно до цього пропонується внести зміни в програму, де передбачено, що за рахунок міського бюджету буде проводитись капітальний ремонт ліфтів в будинках ОСББ, кооперативних будинках.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що міська влада допомагає і буде допомагати мешканцям міста, але і вони повинні дбати про своє житло, тим паче усі проблеми за кошти міського бюджету вирішити не можливо. Перший заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що на капітальний ремонт житлового фонду передбачено 7,5 млн грн. 3,3 млн грн планується витрати на ремонт ліфтів, але цих коштів недостатньо, щоб відремонтувати 120 ліфтів, які цього потребують. Тож він запропонував співфінансування з бюджету міста та співвласників будинку 70 на 30 відсотків.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: в області ...
Наступна новина: Якими мають бути меблі в ...

КОМЕНТАРІ