В Луцьку шашки — гра,яка стає популярною серед дітей та дорослих

В Луцьку шашки — гра,яка стає популярною серед дітей та дорослих

28.04.16 15:06 0 586
В шаховому приміщенні “Біла тура” КЗ Луцького міського центру фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх” відбувся відкритий Чемпіонат міста з шашок серед юнаків та дівчат у вікових категоріях: 7-11 років та 12-16 років, які організували комітет по фізичній культурі та спорту, громадська орагніація “Інтелектуальний розвиток Волині” за підтримки міського центру фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх”.

В дводених змаганнях юних інтелектуалів брало участь 34 учасники: з міста Луцька, Луцького та Ківерцівського районів. Така кількість учасників в котрий раз підтверджує, що шашки — найпопулярніша гра серед дітей та дорослих.

Причина популярності гри в шашки — це прості та легко зрозумілі правила. Обидва гравці на початку гри перебувають в однакових умовах, а результат залежить лише від здібностей, вмінь навиків та досвіду шашкістів. Крім цього, зміст самої гри — багатогранний і захоплюючий.

Невичерпні багатства позиційних комбінацій, етюдних ідей і прийомів боротьби, таять у собі прості на перший погляд шашки. Ця цікава гра виховує витримку, наполегливість, винахідливість, фантазію та волю до перемоги. Також, сприяє розвитку пам'яті, уваги, логічного та аналітичного мислення.

Дводенні шашкові баталії серед спортсменів у молодшій групі показали такі результати:

І місце — Рейкіна Юлія та Хільчук Марк;

ІІ місце — Швода Вікторія та Левандовський Марк.

Серед спортсменів старшої вікової групи переможцями стали:

І місце — Яницька Яна та Волох Олександр;

ІІ місце — Тиха Валентина та Слісаренко Максим;

ІІІ місце — Блаженчук Валерія та Заячківський Роман.

Переможці та призери нагороджені грамотами комітету по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради та медалями від ГО “Інтелектуальний розвиток Волині”, які вручала директор КЗ ЛМЦФЗН “Спорт для всіх”, Наталія Назарук.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Податкова «родючість» ...
Наступна новина: Житомирщина: в області ...

КОМЕНТАРІ