Волинська область: рятувальники об’єднали зусилля зі священнослужителями для запобігання пожежам під час Великодніх свят,.

Волинська область: рятувальники об’єднали зусилля зі священнослужителями для запобігання пожежам під час Великодніх свят,.

28.04.16 17:39 0 581
27 квітня начальник управління ДСНС у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук та керуючий Волинською Єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату Митрополит Михаїл провели спільну прес-конференцію щодо заходів пожежної безпеки для парафіян та священнослужителів на період Великодніх Богослужінь. Зустріч відбулася у Волинській Православній Богословській Академії УПЦ КП у місті Луцьку.

Митрополит Михаїл зазначив, що співпраця з священнослужителів Єпархії з рятувальниками області завжди відбувалась на високому рівні, настоятелі храмів дослухаються до рекомендацій фахівців цивільного захисту і роблять все для забезпечення належного протипожежного захисту закладів релігії. Крім того священнослужителі у своїх проповідях закликають парафіян з повагою ставитись до правил особистої безпеки і не наражати своє життя і майно на небезпеку від вогняної стихії.

Головний рятувальник області подякував Митрополиту Луцькому і Волинському за допомогу в справі запобігання нещасним випадкам і окреслив ситуацію щодо виникнення пожеж у релігійних закладах за останнє десятиліття на території області. Він наголосив, що найбільш вразливими у протипожежному плані є дерев’яні храми, чимало з яких зведені ще у ХІХ столітті. «Вогонь не зважає на призначення будівлі – будь то будинок чи храм, – зазначив він. – На основі аналізу причин пожеж можна стверджувати, що факторами протипожежного ризику для закладів релігії є: електрообладнання та прилади опалення нерідко експлуатуються з порушеннями вимог безпеки, мають місце недостатня пильність під час використання відкритого вогню під Богослужінь, влучання блискавок та зловмисні дії. Дерев’яні несучі конструкції храмів потрібно захистити вогнетривким розчином, а в самих храмах забезпечити належну кількість вогнегасників – це дозволить у випадку біди не дати вогню розповсюдитись і швидко його приборкати».

Для того, аби підвищити рівень обізнаності священнослужителів з правилами пожежної безпеки та порядком дій на випадок кризових ситуацій, Володимир Грушовінчук та Владика Михаїл обговорили можливість запровадження у духовних навчальних закладах області спеціальних курсів з протипожежної безпеки для студентів. Начальник Управління гарантував у цьому питанні всіляку підтримку та навчально-методичну допомогу від співробітників УДСНС та обласного навчально-методичного центру.

Під час прес-конференції відбулося підписання двостороннього Звернення до парафіян, у якому очільники Управління ДСНС у Волинській області та Волинської Єпархії УПЦ КП закликали людей дотримуватися правил безпеки під час перебування у храмах, а також з повагою ставитись до правил пожежної безпеки у побуті та під час відпочинку на природі у період Пасхальних свят.

Завершився захід проведенням практичного заняття з пожежної безпеки та цивільного захисту для священнослужителів. Рятувальники спільно Добровільним пожежним товариством навчили студентів надавати первинну долікарську допомогу та продемонстрували порядок використання вогнегасників. У процесі заняття всі охочі мали змогу випробувати свої знання на практиці.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ