Волинська область: рятувальники провели для школярів День цивільного захисту

Волинська область: рятувальники провели для школярів День цивільного захисту

28.04.16 13:15 0 563
У нинішній складний для України та її громадян час кожна особа повинна знати основні правила поводження в екстремальних ситуаціях.

25 квітня на базі Державної пожежно-рятувальної частини №5 співробітники Нововолинського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Волинській області рятувальники провели День цивільного захисту для учнів загальноосвітніх шкіл №2 та №5 міста Нововолинська.

Під час навчального уроку рятувальники розповіли учням правила особистої безпеки вдома та в школі, під час відпочинку на природі, а також роз’яснили, якими можуть бути наслідки у випадку їх ігнорування. Для того, аби діти не стали жертвами власної безпечності, фахівці цивільного захисту приділили велику увагу навчанню діям на випадок знаходження підозрілих чи застарілих вибухонебезпечних предметів. Щоб закріпити отриманні знання, школярі отримали від рятувальників цікаві листівки та пам’ятки з правил безпеки.

Зважаючи на те, що навчальний урок відбувся напередодні Дня Чорнобильської трагедії, рятувальники ознайомили учнів із зразками захисних костюмів та засобів індивідуального захисту, призначені для захисту рятувальника, який працює у зоні ліквідації надзвичайних подій техногенного характеру.

На завершення зустрічі працівники Служби порятунку продемонстрували аварійно-рятувальну техніку та спорядження, яке бійці ДСНС використовують у своїй повсякденній діяльності.

Подібні заняття покликані підвищити обізнаність молоді у питаннях цивільного захисту і теоретично підготувати їх до дій у будь-яких непередбачуваних ситуаціях.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Пункт європейської ...

КОМЕНТАРІ