У Волинській області казкові герої навчили малят берегти ліс від пожеж (фото,відео)

У Волинській області казкові герої навчили малят берегти ліс від пожеж (фото,відео)

28.04.16 11:06 0 526
22 квітня у дошкільному дитячому закладі №37 «Дзвіночок» міста Луцька у рамках тижня знань з основ безпеки життєдіяльності відбулася зустріч вихованців дитячого садка із рятувальниками.

Працівники пожежно-рятувальної служби донесли чимало корисної інформації малятам, розповіли про правила безпеки, вивчили з дітьми номер служби порятунку «101». Щоб закріпити знання дітей роздали їм флаєри, тематичні листівки, які містять усю необхідну інформацію як уникнути лиха та як діяти у надзвичайній ситуації, а педагогам - плакати для оформлення стендів, куточків безпеки та дитячу книгу «Абетка безпеки».

А розпочалось дійство із казки «Небезпечний подарунок». Коза залишила звірятам «подарунок» - сірники на пеньку, а вовчик-братик розпалив вогнище і мало не спалив весь ліс якби не дружні казкові герої, які гуртом кинулися гасити вогонь.

Дітлахи залюбки дивились виставу, переймались діями героїв казки, шкодували негативних персонажів - Козу, яка підкинула небезпечний подарунок та Вовчика, який обпік лапку під час гасіння лісової пожежі, підказували правильний шлях виходу з ситуацій і на власні очі побачили небезпечність ігор із сірниками. По завершенню вистави у дітей залишились не тільки знання про правила безпечної поведінки з вогнем, а й гарний настрій після перегляду лялькового театру.

Щоб малята краще засвоїли правила пожежної безпеки і алгоритм дій, під час виникнення пожежі рятувальники грали з дітьми у гру «У разі біди - 101 набери!». Хлопчаки та дівчатка по черзі підходили до столу і своїми рученятами набирали на іграшковому телефоні номер - «101» та повідомляли про загорання. Зокрема, діти вчились називати чітко адресу (вулицю, дім, квартиру), своє ім’я, прізвище та повідомити, що саме горить.

Величезне захоплення у дітей викликала естафета «Швидше загаси вогонь». Після засвоєних знань вони добре розім’яли м’язи - діти змагалися між собою, хто швидше ліквідує умовну пожежу, яка спалахнула у будинку. За правилами малятам потрібно було за допомогою ємності з водою загасити вогонь в оселі. У підсумку перемогла дружба.

«Саме під час живого спілкування рятувальників з дітьми діти набагато краще засвоюють правила пожежної безпеки. співробітники ДСНС разом з нами провели ці заняття і доступно роз’яснили малятам правила пожежної безпеки. А сам захід із елементами казки та гри додав навчальному процесу кращого засвоєння матеріалу», - резюмувала завідувач дошкільного закладу №37 Валентина Вінник.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ