У Вінницькому коледжі Національного університету харчових технологій вшанували пам’ять ліквідаторів ЧАЕС (+фото)

У Вінницькому коледжі Національного університету харчових технологій вшанували пам’ять ліквідаторів ЧАЕС (+фото)

28.04.16 16:05 0 704
«Вічний біль Чорнобиля» – під такою назвою у фойє коледжу пройшла година пам'яті присвячена ліквідаторам найбільшої техногенної та екологічної катастрофи в історії людства.

У пам'яті десятків тисяч людей, котрим судилося приборкувати атомну стихію, той страшний день назавжди залишиться незагоєною раною. Серед них був викладач інженерної графіки навчального закладу, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІ категорії Сергій Осьмірко.

Випускник теплотехнічного відділення, тоді ще політехнічного технікуму, з 1986 по 1988 роки служив у складі підрозділу з охорони та забезпечення громадського порядку в 10-км зоні відчуження ЧАЕС та виконував обов'язки старшого хіміка-дозиметриста радіаційної розвідки та дозиметричного контролю.

Присутні слухали спогади про ті тривожні дні і почули слова вдячності, адже найкращою подякою є пам'ять. Щорічно Сергій Осьмірко зі своїми вихованцями покладає квіти до пам'ятника ліквідаторам-чорнобильцям і жертвам радіаційних катастроф.

Хвилею емоцій заполонило душу присутніх «Танго пам'яті» у виконанні учасників ансамблю народного танцю «Юність» та проникливе виконання музичної композиції «Крик Чорнобиля», керівником гурту патріотичної пісні «Єдність» - Андрієм Чернишовим.

«Ми горді з того, що серед нас є колега, а серед студентів викладач, який ризикуючи власним життям та здоров'ям без вагань та роздумів виконав свій громадянський обов'язок. Молоде покоління має осмислити масштаби страшної аварії через долі тисяч постраждалих людей та усвідомити свою відповідальність перед Батьківщиною. Приємно, що участь у таких заходах бере підростаюче покоління – майбутнє нашої держави, а це свідчить про те, що біль Чорнобильської трагедії їм небайдужий. Наше першочергове завдання – сприяти становленню та розвитку відповідальної, свідомої особистості, яка самовіддано слугуватиме розквіту нашої країни», – зазначила заступник директора з виховної роботи Наталія Любчак.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: В Луцьку відбулася ...

КОМЕНТАРІ