Пункт європейської інформації – у Козятині (+фото)

Пункт європейської інформації – у Козятині (+фото)

28.04.16 13:30 0 602
У Козятинській районній центральній бібліотеці відбулось офіційне відкриття Пункту європейської інформації. Його реалізація стала можливою завдяки перемозі у проекті «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в Пунктах європейської інформації в бібліотеках» від ВГО «Українська бібліотечна асоціація» та програми Європейського Союзу «Erasmus+» (Жан-Моне).

Приємна подія зібрала у бібліотеці багатьох гостей: представників міської влади, читачів, а також бібліотекарів з сіл району та місцевих шкіл.

До уваги учасників відкриття була запропонована програма, що містила екскурс в історію Євросоюзу, яку презентувала директор Центральної районної бібліотеки Тетяна Дячук, музичні вітання від Тетяни Фабіцької та Віталіни Большанек, виступ членів євроклубу (Комсомольська бібліотека для дорослих).

Паралельно відбулась презентація завдань, послуг та можливостей, які користувачі бібліотеки зможуть реалізувати при Пункті європейської інформації. Серед таких, зокрема, доступ до численних інформаційних ресурсів, як друкованих, так і електронних, щодо культури, економіки та цінностей європейських країн. Для зручної роботи з віртуальною інформацією книгозбірня отримала також електронну книгуPocketBook, на яку уже завантажено близько 50 ліцензійних книг про Європу та євроінтеграційний рух України.

- У конкурсі взяло участь 163 бібліотеки з усіх областей України. Конкурсне журі відібрало 83 бібліотеки, у яких в 2016 році буде створено Пункт європейської інформації (Пункт ЄІ), - зазначила директор ЦРБ Тетяна Дячук. – Координатор цього напрямку була учасником Міжнародної науково-практичної конференції, пройшла навчання та отримала відповідний сертифікат.

Пункт Європейської інформації в бібліотеці надасть доступ всім зацікавленим особам до інформаційних ресурсів та електронних баз даних щодо функціонування інституцій Європейського Союзу, можливостей навчання, участі в молодіжних та інших програмах ЄС. У такому Пункті можна здійснювати обмін інформацією з освітніми установами, громадськими організаціями, органами державної влади, ЗМІ. А ще, ресурси Пункту поширюватимуть ідеї євроінтеграції України серед місцевої громади шляхом проведення інформаційних та культурно-просвітницьких заходів.

Під час скап-консультації з представником ГО «Товариство інтеграції Європа – Схід» Дмитром Дідиком присутні змогли почути інформацію про освітні можливості для молоді у Польщі, функціонування літніх мовних таборів для дітей та дорослих.

Виступаючі обмінялися думками стосовно популяризації знань про Європу, європейські цінності, євроінтеграцію України та про важливу роль бібліотеки у наданні відповідної інформації.

Учасники заходу переглянули тематичні відео: « Наша країна – серце Європи, або неймовірна Україна», « 12 фактів про Україну» та «Подорож Європою:Чехія». Євромандрівка проходила на фоні яскравої, інформативної мультимедійної презентації, яка була доповнена вдало підібранами відеороліками.

Отож, запрошуємо усіх козятинчан скористатись послугами Пункту європейської інформації. Ви тут не тільки дізнаєтесь про структуру та функції Європейського Союзу, а й зможете отримати консультації про різноманітні освітні програми, про туризм, можливості навчання та ведення бізнесу в країнах Європи.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Чернівці: Увага відключення ...

КОМЕНТАРІ