На Вінничині у Могилів- Подільському районі пройшов третій Фестиваль шкільної медіації (+фото)

На Вінничині у Могилів- Подільському районі пройшов третій Фестиваль шкільної медіації (+фото)

29.04.16 09:37 0 564
Третій рік поспіль в кінці квітня в Могилів-Подільському районі проводиться фестиваль шкільної медіації однолітків «Медіація – шлях до примирення». Фестиваль проводиться з метою впровадження відновних підходів до залагодження конфліктних ситуацій серед школярів, обміну досвідом між шкільними командами та перспектив розвитку безконфліктного середовища в навчальному закладі.

Впровадження в школах району програми «Медіація однолітків» розпочалось в 2011 році за сприяння Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області. Досвід показує, що дана програма є однією з найефективніших сучасних технологій щодо формування у дітей та підлітків відповідальності за власні вчинки, профілактики конфліктів і злочинності в учнівському середовищі.

На сьогоднішній день у 9 загальноосвітніх навчальних закладах району функціонують Шкільні служби порозуміння, в яких працюють 59 учнів – медіаторів. В 2015 – 2016 навчальному році фахівцями психологічної служби району навчено 36 учнів-медіаторів, які отримали сертифікати на Фестивалі.

Організатор заходу, методист психологічної служби системи освіти РМК відділу освіти Могилів-Подільської РДА Лариса Мазур провела короткий екскурс в історію створення Шкільних служб розв'язання конфліктів у навчальних закладах району. Учні-медіатори взяли участь у різноманітних формах діяльності, передбачених програмою Фестивалю – представляли команди, створювали колажі, розгадували кросворди та ребуси, моделювали ситуації із конструктивним розв?язанням конфлікту.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ