Слідчим відділом прокуратури Вінницької області оголошено підозру ще одному працівнику поліції за фактом учинення пособництва у перевищенні службових повноважень іншим працівником поліції

Слідчим відділом прокуратури Вінницької області оголошено підозру ще одному працівнику поліції за фактом учинення пособництва у перевищенні службових повноважень іншим працівником поліції

29.04.16 17:23 0 586
Слідчим відділом управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Вінницької області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що поліцейський Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, за пособництва іншого, перевищили свої службові повноваження, що супроводжувалися насильством.

Так, на початку грудня минулого року, перебуваючи в приміщенні Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, один із поліцейських наніс тілесні ушкодження потерпілому. А інший поліцейський примусово утримував його за руку та наніс удар по нозі, з метою вивести хлопця з рівноваги. Після чого, поваливши його на підлогу, один із поліцейських наніс удар ногою в тазову частину тіла.

В результаті незаконних дій поліцейських потерпілому заподіяно тілесні ушкодження які, згідно висновку судово-медичної експертизи, відноситься до категорії легких тілесних ушкоджень.

Враховуючи викладене, двом поліцейським Вінницького відділу поліції ГУНП у Вінницькій області оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 365 та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 365 КК України, відповідно.

Наразі досудове слідство триває, його хід контролюється керівництвом прокуратури області.

Відповідальність за вчинення даного кримінального правопорушення передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як буде організовано ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ