Вінничина: позитивні тенденції спостерігаються на споживчому ринку області

Вінничина: позитивні тенденції спостерігаються на споживчому ринку області

29.04.16 11:40 0 506
Як зазначає Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації товарооборот роздрібної торгівлі області за січень-березень 2016 року за даними Головного управління статистики у Вінницькій області склав – 7,8 млд.грн., і зріс в порівняних цінах до відповідного періоду минулого року на 1,2% (по Україні збільшився на 1,6 %).

За темпами зростання обороту роздрібної торгівлі за січень - березень поточного року область займає 13 місце серед регіонів України.

За інформацією відділу грошового обігу у Вінницькій області Департаменту грошового обігу Національного банку України основним джерелом надходження готівки до кас банківських установ залишалась торговельна мережа, через яку вилучалося 38,0% усієї готівки.

Торговельної виручки за січень - березень 2016 року надійшло 3 858 млн.грн, що на 44 млн.грн або 1% більше відповідного періоду минулого року.

Безготівкові розрахунки із використанням платіжних карток склали 3376 млн.грн., що на 609 млн.грн. або 22% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Зростання показників роздрібного товарообороту в січні-березні п.р., а також збільшення надходжень як готівки, так і безготівкових розрахунків за реалізовані товари через торгівельну мережу свідчить про позитивні тенденції, що відбуваються на споживчому ринку області.

Як вже зазначалось, основними завданнями у сфері торгівлі на 2016 рік будуть:

- здійснення структурних перетворень у сфері торгівлі шляхом формування ефективної цивілізованої торговельної інфраструктури за рахунок подальшого розвитку потужних торговельних систем та наближення торговельних послуг до покупців шляхом відкриття магазинів «крокової досяжності»;

- розвиток фірмової торгової мережі товаровиробників області та створення необхідних умов для продажу сільськогосподарської продукції безпосередньо її виробниками;

- підвищення ефективності проведення торговельної діяльності, відповідно до вітчизняних правових норм.

Департамент міжнародного

співробітництва та регіонального

розвитку облдержадміністрації

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ