Як буде організовано оздоровлення і відпочинок дітей Житомирщини у 2016 році?

Як буде організовано оздоровлення і відпочинок дітей Житомирщини у 2016 році?

29.04.16 17:07 0 604
У 2016 році планується забезпечити оздоровленням і відпочинком 36 тисяч дітей області, що є на 12 % більше, ніж 2015 році.

За рахунок бюджетних коштів має бути оздоровлено не менше 16 800 дітей.

Про це йдеться у розпорядженні голови ОДА від 25.04.2016 р. № 113.

Згідно з документом, з метою належного проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку, на Житомирщині утворено обласний штаб з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення дітей.

У першочерговому порядку будуть забезпечуватися оздоровленням діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти осіб, визнаних учасниками бойових дій, діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей.

Також планується збільшити не менш ніж удвічі кількість оздоровлених дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи.

До 15 травня 2016 року має бути сформована мережа пришкільних таборів відпочинку на базі загальноосвітніх навчальних закладів та визначені джерела фінансування харчування дітей у цих таборах, з урахуванням діючих санітарних норм.

Діятимуть також мовні пришкільні табори.

Відповідно до розпорядження, власники та директори закладів оздоровлення і відпочинку мають не пізніше як за 10 днів до початку роботи створити належні умови для проживання, харчування, медичного обслуговування дітей, дотримуватися санітарно-гігієнічних, протипожежних норм та отримати погодження, дозволи на роботу, у тому числі й обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та проведення оздоровлення дітей.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ясінянська селищна рада ...
Наступна новина: Слідчим відділом ...

КОМЕНТАРІ