Житомирщина: рятувальники провели для дітей з особливими освітніми потребами пізнавально-навчальний захід «Мозаїка безпечного життя»

Житомирщина: рятувальники провели для дітей з особливими освітніми потребами пізнавально-навчальний захід «Мозаїка безпечного життя»

29.04.16 15:24 0 528
Аби попередити виникнення надзвичайних подій за участю дітей, важливо зайвий раз нагадати про небезпеку та допомогти школярам засвоїти правила поведінки у надзвичайних умовах.

Саме з метою навчання підростаючого покоління основам безпеки життєдіяльності, правильним діям в умовах небезпеки, 28 квітня у рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності, працівники Управління ДСНС в області провели для дітей з особливими освітніми потребами пізначально-навчальний захід «Мозаїка безпечного життя».

По навчальній тривозі близько 50 учнів та вчителів покинули приміщення школи згідно плану евакуації та зібрались на спортивному майданчику. Діти мали змогу продемонструвати свої відмінні знання з правил безпечного поводження у побуті та на вулиці, відповідаючи на питання фахівців ДСНС та взявши участь в інтелектуальному конкурсі.

Проте особливою родзинкою заходу стало те, що хлопчакам та дівчаткам вперше у своєму житті рятувальники надали можливість відчути себе у ролі пожежного та самостійно загасити умовне полум’я. По завершенню, на подвір’ї діти захоплено розглядали пожежний автомобіль. Рятувальники розповіли дітлахам про оснащення автівки, як вона працює на пожежі, а також дозволили їм приміряти на себе каски та балони на стисненому повітрі, а також посидіти в автомобілі.

«Такі заходи значно розширюють знання дітей. Особливо важливі такі уроки для дітей з особливими освітніми потребами. Школярі дізнаються як поводитися у різних екстремальних ситуаціях та про те, які можуть бути сумні наслідки у разі недотримання правил безпеки життєдіяльності. Адже ми працюємо заради єдиного – аби життя та здоров’я громадян були у безпеці», – зазначає начальник Управління ДСНС Житомирщини Ігор Нікітчук.

Проведення подібних заходів безумовно залишає свій слід у свідомості кожної дитини. І це ще раз говорить про важливість і цілеспрямованість роботи, яка проводиться підрозділами ДСНС у справі захисту життя й здоров`я людей.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На гостину до Луцького ...
Наступна новина: Каких ошибок нужно ...

КОМЕНТАРІ