В Житомирській області рятувальники провели День цивільного захисту для учнів загальноосвітньої школи №1

В Житомирській області рятувальники провели День цивільного захисту для учнів загальноосвітньої школи №1

29.04.16 17:41 0 555
Питання безпечної життєдіяльності дитини ніколи не втрачають своєї актуальності. Небезпека може чатувати на них як вдома, так і на вулиці, під час відпочинку на природі, тощо.

27 квітня у рамках Тижня знань дітьми правил безпеки життєдіяльності в Житомирській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 рятувальники провели День цивільного заходу.

Безпосередньо захід розпочався лінійкою на шкільному майданчику. На лінійці, як і на всіх наступних заходах були присутні фахівці Управління ДСНС в області, які довели до присутніх правила безпечної поведінки та наголосили на значенні заходів у формуванні стереотипів безпечної поведінки та поведінки у разі виникнення надзвичайної події чи ситуації.

Відповідно до плану проведення Дня цивільного захисту у закладі на першому уроці були організовані класні години. Школярі 6 класів разом із співробітниками ДСНС в ігровій формі повторювали ази безпеки, грали у конкурси, вікторини, одержуючи нагороди за активність. В ході заняття рятувальники розповіли не лише як уникнути лиха, але й як потрібно діяти у разі виникнення тієї чи іншої надзвичайної події та за яким номером телефонувати до служби порятунку. А на завершення школярі переглянули найулюбленіший мультфільм «Фокс і Трот поспішають на допомогу!».

Найочікуванішим заходом дня були практично-тренувальні заняття з евакуації учнів за сигналом «Увага всім!». Всього за хвилину учні, вчителі та обслуговуючий персонал залишили приміщення. Спостерігачі залишилися задоволеними евакуацією.

Вибухом емоцій стало для школярів поява пожежного автомобіля та знайомство з рятувальниками, які продемонстрували техніку та її можливості з гасіння умовної пожежі. Учні приміряли справжній бойовий одяг вогнеборців.

- « рятувальники провели вагомий з точки зору дитячої безпеки Урок, який покликаний виробити в учнів різних вікових категорій навички поведінки під час виникнення пожежі. Адже головне при будь-яких ситуацій – не панікувати, а якнайшвидше зорієнтуватися у можливій небезпеці для себе та оточуючих, правильно евакуюватися, допомогти ближньому та викликати необхідні служби екстреної допомоги», – зазначає начальник Управління ДСНС Житомирщини Ігор Нікітчук.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Слідчим відділом ...
Наступна новина: На Вінничині у приміщенні ...

КОМЕНТАРІ