В Житомирській області на вечорі-реквієму рятувальники та юні вогнеборці у формі вистави відтворили подвиг перших пожежних Чорнобиля

В Житомирській області на вечорі-реквієму рятувальники та юні вогнеборці у формі вистави відтворили подвиг перших пожежних Чорнобиля

29.04.16 13:12 0 550
25 квітня о 21:00, коли місто огорнули сутінки, на майдані перед пам’ятником «Пожежним, які врятували світ» біля Управління ДСНС у Житомирській області відбувся вечір-реквієм «Запалимо поминальну свічу», присвячений пам’яті загиблим чорнобильцям.

За кілька годин до сумнозвісного вибуху на ЧАЕС просто під відкритим небом рятувальники спільно з учнями Житомирської міської гімназії № 3 показали театралізовану літературно-музичну постановку під тематичною назвою: «Одинокий голос любові!». За допомогою сцен із життя, неймовірно проникливої музики, пісень та телевізійної хроніки 1986-го вони відтворили події перших годин після вибуху на Чорнобильській атомній електростанції. Увагу глядачів зосередили на подвигу вогнеборців воєнізованої пожежної частини №2 по охороні атомної станції. Ціною власного життя перші 28 героїв приборкали надскладну пожежу та відкрили шлях для ліквідації наслідків аварії іншим фахівцям. Самі ж у пекельних муках боролися за життя в радіологічній клініці упродовж перших двох тижнів травня, відчуваючи неймовірну підтримку рідних на останньому життєвому рубежі.

Саме через призму життєвої долі та самовідданої любові Людмили Ігнатенко – дружини головного героя постановки Василя Ігнатенка, командира відділення ВПЧ – 2 по охороні ЧАЕС, сотні гостей заходу змогли на собі відчути наскільки жертовним був подвиг кожного з перших пожежних Чорнобиля. Ліквідатори навіть не стримували сліз болю від навіяних спогадів, душею повертаючись до буремних подій 1986. Адже з 289-ти вогнеборців зведеного загону пожежних Житомирщини, 107 нині пішло з життя. Тільки за останній рік вони втратили 12 побратимів, яких на вечорі згадали поіменно.

Наприкінці вечора-реквієму був відслужений молебень по загиблим та померлим ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС. Пам’ятний знак «Пожежним, які врятували світ» та пагорб під ним осяяли сотні поминальних свічок, запалених церковнослужителями, рятувальниками, керівниками органів влади, чорнобильцями, членами їх сімей, вдовами і матерями загиблих чорнобильців та учнівською молоддю. Запалені символи пам’яті горіли до опівночі.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Електронне ...
Наступна новина: Міська рада виходить зі ...

КОМЕНТАРІ