Рятувальники дбають про безпеку культових споруд та храмів Прикарпаття

Рятувальники дбають про безпеку культових споруд та храмів Прикарпаття

29.04.16 10:00 0 559
На Івано-Франківщині інспектори Управління ДСНС в області здійснюють перевірки протипожежного стану культових споруд. Їх на території області є понад тисячу, половина – пам’ятки архітектури. Причинами пожеж у культових спорудах стають здебільшого коротке замикання електромережі та необережне поводження людей з вогнем. Матеріальні збитки від таких вогневих випадків є значними. Та найважливіше навіть не це: спопеляються місця, які мають надзвичайно велику історичну цінність, не кажучи уже про цінність духовну.

Питання протипожежного стану культових споруд перебуває під постій¬ним контролем Управління ДСНС в області. Рятувальники роблять усе можливе, щоб запобігти пожежам у церквах. Щорічно проводяться планові перевірки протипожежного стану культових споруд та храмів. Головам церковних комітетів вручаються відповідні приписи для вжиття запобіжних заходів, з відповідальними особами проводяться інструктажі з питань пожежної безпеки.

У березні–квітні 2016 року на Прикарпатті плановими перевірками охоплено 960 культових споруд із 1013 наявних. Перевірки тривають, проте вже можна констатувати, що найпоширенішими недоліками в протипожежному захисті тут є неві¬д¬пⳬдність існуючої електромережі в謬мо¬гам правил вла¬ш¬тування елект¬ро¬установок; незабе¬зпеченість церковних храмів в достатній кількості пе¬рвинними засобами пожежегасіння, відсутність блискавкозахисту та запасів води.

Рятувальниками наразі проводиться широка масово-роз’яснювальна робота серед населення щодо дотримання правил пожежної та техногенної безпеки під час святкування Воскресіння Господнього. Відповідні матеріали висвітлюються у засобах масової інформації, людям роздають застережливі листівки. Окрема робота проводиться із духовенством та церковним причетом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинь: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ