У Волинській області рятувальники продовжують просвітницьку роботу з молоддю (фото,відео)

У Волинській області рятувальники продовжують просвітницьку роботу з молоддю (фото,відео)

29.04.16 09:30 0 600
27 квітня в рамках дня цивільного захисту в ВПУ №6 міста Луцька співробітники Управління ДСНС України у Волинській області навчали студентів правил безпеки життєдіяльності.

Вони детально розповіли учням про порядок дій у випадку загрози терористичного акту, виявлення підозрілих чи застарілих вибухонебезпечних предметів, а для кращого сприйняття інформації вихованцям училища продемонстрували навчальні відеоролики ДСНС України «Дії у разі виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів», «Оповіщення», «Як діяти у разі виявлення боєприпасів».

Йшлося і про порядок дій на випадок кризових ситуацій та пожеж, але особливу увагу рятувальники звернули на правила пожежної безпеки в екосистемах. Оскільки попереду травневі свята та Великдень, фахівці ДСНС застерегли молодь під час відпочинку не розпалювати вогнища де заманеться, а лише у спеціально відведених рекреаційних зонах. А також розповіли про масштабні лісові, торф’яні пожежі, та про їх небезпеку для здоров’я за допомогою відеосюжету «Пожежі в екосистемах». Після його перегляду рятувальники роздали учням застережні листівки «Не допусти вогню в лісі!» з проханням розміщувати їх у будинках за місцем проживання аби якомога більше людей усвідомили важливість дотримання правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі.

Та найцікавіше було попереду. На подвір’я навчального закладу приїхали вогнеборці частини спеціальної пожежної техніки міста Луцька. Вони продемонстрували спорядження Служби порятунку, надали можливість усім бажаючим приміряти бойовий одяг, показали роботу рятувальників в апаратах захисту органів дихання без яких робота у задимленому приміщені просто не можлива. А ще показали роботу бензорізу, за допомогою якого рятувальники ліквідовують наслідки ДТП, спеціальних ножиць, якими швидко розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки, пневмоподушку, що піднімає навіть 20-тонний автомобіль.

Та найбільше усіх вразила, звісно ж, подача водяних струменів на умовну пожежу, а також гасіння вогнища справжнісіньким порошковим вогнегасником. Зелена трава припала білим пилом вогнегасного порошку, а вихованці училища довго ще ділилися враженнями одне з одним, не приховуючи щирих емоцій хвилювання та радості – адже такий урок безпеки запам’ятається на все життя.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Водії громадського ...

КОМЕНТАРІ