Волинська область: в рамках проведення Дня цивільного захисту рятувальники продовжують навчати школярів правилам безпеки

Волинська область: в рамках проведення Дня цивільного захисту рятувальники продовжують навчати школярів правилам безпеки

29.04.16 12:00 0 578
28 квітня у селі Вербка Ковельського району до місцевої школи завітали працівники Служби порятунку «101». Напередодні свят рятувальники поспілкувалися із освітянами та їх вихованцями на тему безпеки життєдіяльності. Звичайно ж вони не прийшли з пустими руками – вчителям подаровано навчально-методичну літературу, а дітям видавничо-друкарську продукцію ДСНС.

Йшлося про порядок оповіщення і навчання діям у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. А ще за допомогою мультимедійного обладнання рятувальники продемонстрували актуальний у сьогоденні відеофільм «Небезпечні знахідки». Адже небезпека може бути навколо нас. Так, до прикладу, в одній з областей підлітки постраждали внаслідок вибуху боєприпасів часів Другої світової війни, що причаїлися і 70 років лежали під землею. Можливо вони і ще стільки ж пролежали, якби не молоді люди, які розпалили вогнище в лісі там, де їм захотілося. Хоча напевне знали, що розпалювати багаття дозволяється лише у спеціально для цього встановлених рекреаційних зонах. Від вибуху постраждали усі четверо, двоє з них не доїхали до лікарні. Аби попередити такі випадки легковажного ставлення до питань безпеки та навчити дітей правил поводження при виявленні будь-якого небезпечного предмету рятувальники продовжують активну просвітницьку роботу щодо запобігання травмування та загибелі людей у надзвичайних ситуаціях.

Також працівники Служби порятунку»101» розповіли про пожежі, що завдають чимало лиха волинянам. А щоб загасити пожежу у початковій стадії є найефективніший первинний засіб пожежогасіння - вогнегасник, який в ідеалі мав би знаходитися у кожній хаті. Про його призначення, характеристики, будову, а також порядок застосування та експлуатацію вогнеборці не лише розповіли, а й продемонстрували його в дії.

Наприкінці змістовного та насиченого різною інформацією заходу діти теж зробили дарунок працівникам ДСНС - продемонстрували власні чудові малюнки на пожежну тематику.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: берегівські ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ