З початку року піротехніки УДСНС України у Волинській області вилучили та знешкодили 277 вибухонебезпечних предметів

З початку року піротехніки УДСНС України у Волинській області вилучили та знешкодили 277 вибухонебезпечних предметів

29.04.16 11:00 0 517
Піротехніки УДСНС України у Волинській області майже щодня проводять роботи щодо обстеження території краю з метою виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

Так, лише впродовж минулого тижня піротехніками Служби порятунку здійснено 5 виїздів, в ході яких виявлено та знешкоджено 18 боєприпасів часів Другої світової війни у Луцькому, Любомльському, Ківерцівському, Горохівському районах та в м. Нововолинську.

Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи управління вилучили та знешкодили 277 вибухонебезпечних предметів, 316 патронів.

Як правило, у весняний період значно збільшується кількість випадків виявлення вибухонебезпечних предметів. До Служби порятунку постійно надходять повідомлення від свідомих громадян про знаходження боєприпасів минулих війн у лісосмугах та на присадибних ділянках.

Фахівці ДСНС звертаються до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету, категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Бережіть своє життя та ваших близьких і сусідів! Не наражайте та небезпеку дітей! І будьте особливо пильними під час свят - слідкуйте за малолітніми дітками, адже їх допитливі рученята можуть знайти будь-що і створити проблему собі та оточуючим!

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі сергій Надал ...
Наступна новина: На Вінничині за І квартал ...

КОМЕНТАРІ