Волинь: рятувальники провели акцію «Запобігти! Врятувати! Допомогти!» для дошкільнят

Волинь: рятувальники провели акцію «Запобігти! Врятувати! Допомогти!» для дошкільнят

29.04.16 10:03 0 632
28 квітня у дошкільному закладі «Калинонька» в селищі Іваничі Волинської області відбулися заходи у рамках Всеукраїнської акції «Запобігти! Врятувати! Допомогти!».

Розпочалося навчально-виховне дійство з бесіди про правила безпеки. Співробітники ДСНС у лаконічній та доступній для малюків формі розповіли про основні види небезпек у побуті, під час прогулянки на вулиці та відпочинку у лісі. Рятувальники застерегли дошкільнят від розваг сірниками. Вони пояснили, як діяти, якщо пожежа усе-таки трапилася, та наголосили: від вогню неможливо сховатися у шафі, під ліжком чи деінде – необхідно негайно виходити на вулицю і кликати на допомогу дорослих. Педагогам співробітники Служби порятунку вручили навчально-методичні матеріали, підготовлені спеціально для роботи з підростаючим поколінням, що стануть у нагоді під час проведення тематичних заходів з безпеки життєдіяльності.

Педагоги зазначили, що навчання підростаючого покоління культурі безпеки у побуті відбувається у систематичному режимі із застосуванням різноманітних форм та методів виховної роботи, у тому числі інтерактивні, практичні, проблемно-пошукові тощо.

Наступний етап навчально-виховного дійства відбувся на подвір’ї дошкільного закладу, де співробітники ДСНС продемонстрували малюкам можливості пожежно-рятувальної техніки.

Дітлахи не тільки із захопленням слухали про оснащення та призначення пожежного автомобіля, а й спостерігали за ліквідацією імітованої пожежі, а також приміряли на себе елементи бойового одягу і навіть допомагали подавати воду на гасіння умовного полум’я.

«Подібні заходи – не виняток, а позитивна профілактична практика, - зазначають педагоги. - Зустрічі із рятувальниками завжди викликають у дітей неприхований захват та інтерес, формуючи поважне ставлення до правил безпеки».

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рятувальники дбають про ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ