В Закарпатській області про правила безпеки великоберезнянським школярам розповідали рятувальники

В Закарпатській області про правила безпеки великоберезнянським школярам розповідали рятувальники

29.04.16 11:29 0 522
Уже традиційно закарпатські рятувальники спільно з освітянами проводять різноманітні профілактичні заходи, основна мета яких - навчання підростаючого покоління правилам поведінки в різного роду надзвичайних ситуаціях, пожежах та основам особистої безпеки. Ця тема набуває особливої актуальності в канікулярний період та святкові дні, коли діти залишаються наодинці з великою кількістю різноманітних спокус – сірники, хлопавки та інші пустощі з вогнем. Не завжди хлопчики та дівчата знають, або ж дотримуються правил особистої безпеки та вміють застосовувати їх на практиці. Тому саме напередодні Великодніх та травневих свят значна увага приділяється підготовці молоді в питаннях безпечної життєдіяльності.

Цього разу у Великоберезнянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів рятувальники в рамках Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності провели показові навчання для усіх учнів даного навчального закладу, а це близько 500 вихованців з 1 по 11 класи.

За сценарієм занять, у школі пролунав сигнал «Увага! Пожежа!». Вчителі одразу вивели учнів з приміщень триповерхової будівлі на відкриту територію. До закладу на пожежному автомобілі прибули вогнеборці 2-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Великий Березний та продемонстрували оперативність дій під час гасіння умовної пожежі.

Далі рятувальники показали учням техніку, обладнання та спорядження за допомогою яких проводиться ліквідація надзвичайних ситуацій та пожеж. Приміром, спеціальні ножиці, які швидко розрізають металеві конструкції. Також бійці ДСНС продемонстрували як за допомогою пожежного ствола загасити полум’я. А всі бажаючі могли випробувати свої сили та загасити умовну пожежу власноруч. Діти також мали можливість посидіти в пожежному автомобілі й приміряти бойовий одяг рятувальників.

Окрім цього рятувальники нагадали присутнім правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності. Особлива увага акцентувалася на дотриманні правил належної поведінки у поводженні з відкритим вогнем під час відпочинку на природі та в лісі.

Також старшокласникам розповіли про умови вступу та подальше навчання у навчальних закладах системи ДСНС. Можливо, хтось з випускників захоче пов’язати своє подальше життя з мужньою професією пожежника-рятувальника.

Загалом школярі весело та корисно провели час, адже впродовж заходу вони мали змогу ознайомитися з роботою пожежників-рятувальників та отримали безліч нової інформації, яка допоможе їм під час надзвичайної ситуації. А на згадку про себе бійці ДСНС подарували учням "Пам’ятки безпеки".

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В ужгородському ліцеї ...
Наступна новина: Вінничина: позитивні ...

КОМЕНТАРІ