В ужгородському ліцеї «Лідер» відбувся День цивільного захисту

В ужгородському ліцеї «Лідер» відбувся День цивільного захисту

29.04.16 11:13 0 655
Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 27 квітня у ЗОШ №20 ліцеї «Лідер» м. Ужгород відбувся День цивільного захисту.

Його організаторами виступили: управління освіти і науки міськвиконкому, педагогічний колектив начального закладу, Управління ДСНС в області та Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Метою даного заходу є удосконалення теоретичних знань і практичних навичок щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, які можуть виникати у буденному житті та перевірка здатності грамотно діяти, щоб захистити своє здоров'я та життя.

На проведення заходу також було запрошено керівників усіх загальноосвітніх закладів м. Ужгород, аби ті мали змогу подивитися на організацію роботи своїх колег та обмінятися набутим досвідом. Також з присутніми було проведено семінар-практикум, де фахівці оперативно-рятувальної служби ознайомили керівництво шкіл із головними аспектами організації Дня цивільного захисту у підпорядкованих закладах. Рятувальники розповіли про правила поведінки в умовах терористичних актів та як себе поводити з підозрілими предметами та пристроями. Не оминули й питання забезпечення протипожежного захисту об’єктів освіти, зокрема що стосуються дотримання протипожежного режиму, забезпеченість освітніх закладів первинними засобами пожежогасіння, обладнання їх автоматичними пожежними сигналізаціями й підтримання у належному стані електрогосподарства.

Далі до Дня цивільного захисту долучилися вже й школярі. Вчителі провели уроки, під час яких розповідали дітям про необхідність дотримання правил поведінки вдома й на вулиці, що необхідно знати під час радіаційної небезпеки, вимоги пожежної безпеки, про правила поведінки на водоймах тощо.

Учні спільно з педагогами підготували плакати та малюнки на пожежну тематику та основ безпечної життєдіяльності.

Завершальним етапом була евакуація школи, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.

У свою чергу рятувальники ДПРЧ-14 м. Ужгород продемонстрували дітям та вчителям роботу по гасінню умовної пожежі, розповіли про можливості пожежно-рятувального автомобіля. Далі медики товариства «Червоний хрест» на спеціальних манекенах показали як надавати потерпілим медичну допомогу під час отримання травм.

В Управлінні ДСНС України у Закарпатській області наголошують, що проведення таких заходів наприкінці навчального року і є своєрідним підведенням підсумків засвоєння учнями матеріалу з основ безпечної поведінки.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ