В Закарпатській області у Рахові ліквідатори аварії на ЧАЕС поділилися власним досвідом із молоддю

В Закарпатській області у Рахові ліквідатори аварії на ЧАЕС поділилися власним досвідом із молоддю

29.04.16 09:14 0 588
26 квітня, у день 30-х роковин Чорнобильської катастрофи, в загальноосвітній школі №1 міста Рахова відбулася зустріч учнів 6-11 класів цього навчального закладу з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС Іваном Мойсюком та Василем Ретізником. Відповідний захід пройшов за ініціативи рятувальників Рахівського районного відділу Управління ДСНС України у Закарпатській області та керівництва районної бібліотеки.

Діти радо зустріли шановних гостей концертом, під час якого розповідали вірші та співали пісні, присвячені мужнім та самовідданим людям – героям-ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції. У свою чергу, ліквідатори розповіли хлопцям і дівчатам про страшну трагедію, що 26 квітня 1986 року сколихнула весь світ.

На той час Іван Мойсюк працював інспектором пожежної охорони Рахівщини і, коли його товариш відмовився їхати у Чорнобиль, без жодних сумнівів поїхав замість нього. Повернувшись додому, пожежний недовго відпочивав, адже коли почув, що у Зону відчуження потрібні добровольці – записався туди знову. Загальний час, що Іван пробув у зоні аварії, становить 6 місяців.

Під час розповіді Василя Ретізника діти дізналися про шкідливий вплив радіації на людину, про способи захисту організму від нього, про порядок дій при радіаційній загрозі та іншу корисну інформацію.

За словами самих ліквідаторів, такі заходи додають наснаги жити, оскільки це показує небайдужість молодого покоління до болю, який несуть крізь роки у серці люди в боївках пожежника.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ