В Закарпатській області рятувальники вшанували пам’ять ліквідаторів Чорнобильської АЕС

В Закарпатській області рятувальники вшанували пам’ять ліквідаторів Чорнобильської АЕС

29.04.16 10:17 0 525
26 квітня в Ужгороді на площі Дружби народів, біля пам’ятника закарпатським ліквідаторам Чорнобильської катастрофи відбувся мітинг-реквієм. Вшанувати пам'ять загиблих прийшли представники органів виконавчої влади та самоврядування, правоохоронних органів, дипломатичних відомств, голови районів, представники громадських організацій та закарпатські рятувальники на чолі із начальником Управління ДСНС України у Закарпатській області Романом Гудаком.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника учасники вшанували пам’ять ліквідаторів, які пішли передчасно з життя, залишивши по собі гострий біль втрати та світлий спомин вдячних поколінь.

Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Чорнобильська катастрофа, завдяки самопожертві ліквідаторів аварії - стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації. Бути гідними їх пам’яті та не забувати про їхній подвиг таке завдання сучасного покоління.

Страшна трагедія не обминула і наших вогнеборців. Усього через горнило Чорнобиля (за період з 1986 по 1991 роки) пройшло 52 працівники пожежної охорони краю – від рядового до полковника.

Закарпатські ліквідатори на рівні з іншими забезпечували пожежний захист діючих енергоблоків атомної електростанції, охороняли від вогню евакуйовані міста Прип'ять, Чорнобиль та села 30-кілометрової зони, гасили торфовища та лісові пожежі, виконували профілактичні роботи на різних об'єктах. І зараз вони не залишаються осторонь від повсякденного життя пожежних-рятувальників краю: беруть активну участь у вихованні та навчанні молодого покоління, охоче передаючи їм свій багатий досвід нелегкої праці.

Вічна пам’ять тим, чиє життя передчасно обірвала Чорнобильська трагедія, людська шана та вдячність героям ліквідаторам!

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Вінницька область: підбито ...

КОМЕНТАРІ