Голова облдержадміністрації ознайомився з роботою ТОВ «АКВ Українське каолінове товариство» (+фото)

Голова облдержадміністрації ознайомився з роботою ТОВ «АКВ Українське каолінове товариство» (+фото)

30.04.16 12:48 0 767
Перебуваючи 28 квітня з робочою поїздкою в Козятинському районі, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій разом з директором Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимиром Мережком відвідав ТОВ «АКВ Українське каолінове товариство», що в селищі Глухівці.

Завод спеціалізується на видобутку, виробництві та постачанні різних типів каолінів Глуховецького родовища, які використовуються для виробництва санітарно-технічних та інших керамічних виробів, що застосовуються як наповнювачі у паперовій, скляній, полімерній, лакофарбовій та інших галузях промисловості.

За словами керівництва заводу, упродовж останніх років на підприємстві інтенсивно впроваджуються інвестиційні проекти з реконструкції та модернізації обладнання, що дозволяє товариству бути конкурентним на зовнішніх ринках. Так, завод є стратегічним партнером таких великих виробників керамічної продукції, як компанії Keramika Horni Briza a.s. (Чехія), Essan Eczacibasi (Туреччина) та Керамін (Білорусь). Компанія має споживачів своєї продукції і в Росії, Польщі, Іспанії, Італії, Єгипті та Сирії. А на українському ринку каолінів частка продажів ТОВ «АКВ Українське каолінове товариство» становить близько 30 %.

Підприємство є також одним із найбільших платників податків в області, зокрема у 2015 році ним сплачено лише податку на прибуток 25,2 млн. гривень та 3,9 млн. гривень ПДФО.

Керівник Вінниччини ознайомився з роботою товариства та динамікою його розвитку. Він відзначив вагому роль підприємства в економіці області, відтак висловив зацікавленість в успішній діяльності такого потужного інвестора на території регіону.

Крім того, Валерій Коровій зустрівся із Глуховецьким селищним головою та мешканцями місцевої територіальної громади, поцікавившись їх взаєминами із каоліновим товариством. У відповідь отримав запевнення глухівчан у тому, що підприємство є одним із головних спонсорів громади та вкладає немалі кошти у розвиток інфраструктури селища. Більше того, спільно із селищною радою керівництво компанії розробляє проекти для подальшого покращення благоустрою населеного пункту та вирішення окремих соціальних питань.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ