Приклади децентралізації на Житомирщині,або як людям повірити у реформу.

Приклади децентралізації на Житомирщині,або як людям повірити у реформу.

30.04.16 13:29 0 633
На Житомирщині продовжуються обговорення однієї з найбільших реформ в Україні – реформи децентралізації.

Вчора, 28 квітня, на каналі «Житомир» вели мову про сучасний стан та перспективи розвитку реформи, в основі якої – передача повноважень та фінансів на рівень територіальної громади.

В обговореннях взяли участь Тетяна Парфентієва – депутат Житомирської районної ради, Валентина Ільницька – голова Тетерівської об'єднаної територіальної громади та журналісти – Ніна Собкович, Ірина Остапчук, Тетяна Пашкевич.

Депутат Житомирської міської ради Тетяна Парфентієва розповідає: «Тривалий час ми жили в радянській системі, яка передбачала центральне керівництво. Дуже вигідно було, аби в кожному населеному пункті був представник влади і централізований контроль за тією владою, яка представлена на місцях. Утворилась ситуація, що у громадах частина податків йшла в Київ, частина в область і в район, а тих податків, які залишалися, не вистачало, щоб розвивати громаду. Фактично, їх ледве вистачало, аби сплатити заробітну плату, комунальні послуги. І майже 90 % сільських і селищних рад були дотаційними в Україні.

напевно, вперше відбувається відхід від такої системи. Ми маємо брати відповідальність за свої громади, за їх розвиток. Держава для цього дає і ресурси, і повноваження. Ми маємо гарні результати наповнення бюджетів після бюджетної децентралізації».

Голова Тетрівської ОТГ Валентина Ільницька розповіла про те, з чого починалося об'єднання, як проходило та які результати має громада вже . У Тетерівській ОТГ вибрали соціальний напрям розвитку. І вже багато коштів направлено на харчування дітей пільгових категорій та учнів молодших класів, а також на рецепти, за якими пільгові категорії громадян можуть отримати ліки безкоштовно.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ