В Житомирській області школярі навчалися азам безпеки та знайомилися з професією рятувальника

В Житомирській області школярі навчалися азам безпеки та знайомилися з професією рятувальника

30.04.16 11:35 0 602
Вже майже місяць у школах, професійно-технічних училищах та дошкільних закладах області проходить Тиждень знань дітьми правил безпеки життєдіяльності. Адже, як свідчить статистика, надзвичайні пригоди за участю дітей, їхні пустощі на дозвіллі нерідко обертаються трагедією.

З метою запобігання травматизму і загибелі дітей під час надзвичайних подій працівники ДСНС активно проводять комплекс цікавих пізнавально-розважальних заходів з безпеки життєдіяльності.

Один із таких показових уроків, 29 квітня з учнями молодших класів Житомирського ліцею №25 ім. М.О. Щорса рятувальники провели вікторину під назвою «Не буває диму без вогню!». Працівники ДСНС у доступній формі розповіли правила безпечної поведінки у побуті та на вулиці, причини виникнення надзвичайних ситуацій, шляхи їх уникнення та дії в умовах небезпеки. Окрім теоретичних знань, школярі набули практичних навичок користування вогнегасником.

Не менш цікавий захід також відбувся на базі Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12. На початку керівництвом закладу було сформовано 4 учнівські колективи із числа 6-х класів. Кожна команда повинна пройти 4 майданчики – пожежно-рятувальний , протипожежний, медичний та спортивний.

На майданчику «Протипожежний» присутні ознайомилися із первинними засобами пожежогасіння та змогли власноруч застосувати їх під час імітованого загоряння. Крім того, працівник ДСНС вкотре нагадав школярам не лише як уникнути лиха, але й як потрібно діяти у разі виникнення тієї чи іншої надзвичайної події та за яким номером телефонувати до служби порятунку.

На майданчику «Медичний» працівники Товариства Червоного Хреста України навчали школярів правилам надання першої медичної допомоги та проводили конкурси.

Хлопці та дівчата на майданчику «Спортивний» демонстрували ті якості, які притаманні людям мужньої професії «Рятувальника»: Це - відвага, швидка реакція, відмінна фізична форма, уважність, сміливість, бажання допомагати людям.

Але найбільше захоплення у дітей викликав майданчик «Пожежно-рятувальний». Саме там вогнеборці на подвір’ї школи продемонстрували дітворі пожежно-рятувальну техніку та спорядження, а також гасили умовну пожежу.

«Статистика свідчить, що більшість людей, в тому числі і діти, гинуть внаслідок катастроф природного, техногенного та соціально-політичного характеру. Діти найчастіше гинуть або травмуються на дорогах, під час пожеж. Ось чому сучасній людині необхідно знати основи безпеки життєдіяльності. Тому проведення таких заходів є дуже важливими, адже завдяки подібним тренінгам і бесідам можна навчити дітей культурі безпечної поведінки, а також на практиці закріпити необхідність щоденного дотримання правила безпеки. І це тільки бесіді, але, можливо, завтра - отримані знання допоможуть їм у реальній надзвичайній ситуації»,- зазначає начальник Управління ДСНС України у Житомирській області Ігор Нікітчук.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Вінницька область: під час ...

КОМЕНТАРІ