Житомирщина: рятувальники та лісівники області відпрацювали дії з ліквідації надзвичайної ситуації,спричиненої лісовою пожежею

Житомирщина: рятувальники та лісівники області відпрацювали дії з ліквідації надзвичайної ситуації,спричиненої лісовою пожежею

30.04.16 12:32 0 539
28 квітня на базі державного підприємства «Коростенське лісомисливське господарство» відбулись комплексні тактико-спеціальні навчання з ліквідації надзвичайної ситуації, спричиненої лісовими пожежами. Захід пройшов під керівництвом голови облдержадміністрації Сергія Мошковського. Основною метою було відпрацювання спільних дій рятувальників та лісників у разі виникнення великої лісової пожежі. До участі в навчаннях долучились також керівники лісомисливських господарств області.

За легендою навчань на території Ушомирського лісництва Коростенського лісомисливського господарства виникло загоряння сухої трави. Внаслідок поривчастого вітру вогонь швидко набирав великих розмірів. На першому етапі навчань відпрацювали основні прийоми виявлення пожежі, гасіння силами та засобами лісової пожежної станції за допомогою ранцевих оприскувачів, збивання полум’я на кромці пожежі, засипання ґрунтом, прокладання мінералізованих смуг.

Однак оперативна обстановка ускладнювалась – пожежа набула масштабів надзвичайної ситуації. Тому було прийнято рішення залучити на гасіння додаткові сили та засоби із сусідніх лісових господарств та підрозділи державної служби з надзвичайних ситуацій – Коростеньський зведений загін. Зокрема, для локалізації верхової лісової пожежі рятувальники встановили пожежно-насосну станцію на водойму та подали на гасіння лафетні стволи. Аби вогонь не розповсюджувався, працівники лісгоспу за допомогою трактора створили штучний земляний бар’єр. Спільними зусиллями надзвичайну ситуацію було ліквідовано.

Наприкінці заходу працівники Служби порятунку провели брифінг із засобами масової інформації за участі очільника області Сергія Мошковського, заступника начальника Управління ДСНС Житомирщини Олега Держанівського та начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського.

- Пожежі в екосистемах на сьогоднішній день є актуальним питанням, як у нашій області, так і по всій території країни. За минулий рік на Житомирщині зареєстровано 1046 таких пожеж – це в 5 разів більше ніж у 2014. Вже цього року виникло 57 загорянь. Хочу зауважити, що Житомирщина – найбільша по площі лісів в Україні. ЇЇ територія – близько 1млн. гектарів лісових насаджень, що становить 33% усієї території. Тому проведення подібного роду навчань є невід’ємною частиною нашої роботи – коментує заступник начальника Управління Олег Держанівський.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ