В Ужгородських школах відбувся День цивільного захисту

В Ужгородських школах відбувся День цивільного захисту

30.04.16 12:28 0 621
29 квітня в усіх загальноосвітніх навчальних закладах м. Ужгород відбувся День цивільного захисту. Даний захід є своєрідним підведенням підсумків навчального процесу, у ході якого учні завоювали знання з основ безпеки життєдіяльності. Здобуті навики та знання школярам знадобляться у повсякденному житті, особливо ця тема є найбільш актуальною в період літніх канікул, коли діти багато часу проводять вдома, й часом без нагляду дорослих та батьків.

До даного процесу активно залучаються й закарпатські рятувальники.

Приміром працівники оперативно-рятувальної служби були присутні на Дні цивільного захисту в ЗОШ № 5 та 19, що в Ужгороді, де в черговий раз провели заняття з підростаючим поколінням.

Приміром у загальноосвітню школу №5 завітали бійці ДПРЧ-14 та начальник медичної служби Управління ДСНС у Закарпатській області. До проведення просвітницької роботи також долучилися й бійці цивільного корпусу полку «Азов» та громадської організації «Карпатська січ».

Рятувальники демонстрували пожежно-технічне обладнання та спорядження, яке використовується під час ліквідації різного роду надзвичайних ситуацій, пожеж та дорожньо-транспортних пригод. Діти мали змогу одягнути на себе бойове спорядження та апарати на стиснутому повітрі. Також мали ознайомилися з можливостями пожежно-рятувального автомобіля. У свою чергу начальник медичної служби Управління Наталія Непійпова на спеціальному манекені показала присутнім як надавати медичну допомогу при опіках, травмах та пораненнях.

Загальноосвітню школу №19 відвідали працівники аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Фахівці аварійно-рятувального відділення та групи радіаційного та хімічного захисту довели до присутніх вимоги радіаційної та хімічної безпеки, Розповіли про види засобів захисту, а також ознайомили з роботою дозиметрів. Далі діти знайомилися з можливостями аварійно-рятувального автомобіля та спорядження. Також провели профорієнтаційну роботу серед випускників навчального закладу щодо вступу до навчальних закладів ДСНС України.

За словами начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Романа Гудака, подібні заходи охоплять усі загальноосвітні заклади області, адже запобігання надзвичайним ситуаціям та навчання населення правилам безпечної життєдіяльності є пріоритетним напрямком діяльності оперативно-рятувальної служби.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: «Пасхальний ...
Наступна новина: Житомирщина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ