Бізнес-ідея - збір макулатури?

Бізнес-ідея - збір макулатури?

01.05.16 14:07 0 859

Як повідомляє odnakoj.ru: збір паперових відходів і їх подальша переробка - відмінна ідея для стартапу з мінімальними інвестиціями. Хоча в нашій країні уряд поки не дає кредити під цей вид бізнесу, але в Росії цей вид підприємництва буде завжди актуальний. Тому збір макулатури відмінна ніша для бізнесу.

З паперових відходів і картону можна виробляти одноразовий посуд, матеріали для будівництва і т.д. Для відкриття невеликого підприємства в такому виді бізнесу як збір макулатури і її подальшої реалізації необхідний стартовий капітал в розмірі мінімум 150 тисяч рублів.

Підприємцю необхідно зареєструвати ІП і отримати дозвіл на ведення подібної комерційної діяльності, щоб уникнути проблем з законом. На подальшому етапі слід підшукати невелике приміщення площею 20-30 квадратних метрів, в якому будуть зберігатися зібрані паперові відходи. Для цього можна використовувати власний гараж або прибудовах в приватному будинку.

Підприємцю також потрібно вантажний автомобіль або легкову машину з причепом, ваги, прес і інший технічний інвентар. Для прийому вторсировини потрібно буде працевлаштувати двох співробітників, які працюватимуть позмінно.
Для збору паперових відходів необхідно регулярно подавати оголошення в пресу. Можна залучити до цього заходу школярів і студентів, попередньо домовившись про співпрацю з керівниками освітніх установ.

Щоб інвестиції в реалізацію подібного проекту швидко окупилися, підприємству необхідно збирати близько 2 тонн вторсировини щодня. В цьому випадку вдасться досягти високих показників виручки.

Риночна вартість макулатури залежить від типу використаного паперу. До макулатури класу А відноситься білий папір, що використовується в офісах. Вона коштує від 2 до 4 тисяч за тонну. Середній сорт паперу (клас Б) коштує в два рази менше. До нього відносяться книги, картон і журнали. Папір низького сорту класу В (газети і просочений картон) коштує всього 500 рублів за тонну. Таким чином, для збільшення прибутку підприємцю необхідно спеціалізуватися на зборі та продажу паперу вищого або середнього ґатунку.

Яка прибуток може принести збір макулатури? Якщо бізнесмену вдасться реалізовувати хоча б 60 тонн вторсировини на місяць, то його дохід складе близько 100 тисяч рублів. Чистий прибуток складе половину зазначеної суми. В цьому випадку стартові інвестиції вдасться окупити всього за 3 місяці продуктивної роботи.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ