Військовий переїзд: як поліпшити житлові умови

Військовий переїзд: як поліпшити житлові умови

03.05.16 11:11 0 789

Десять років тому в 2005 році вступила в силу програма військової іпотеки. За цей час вона допрацьовувалася, і в неї вносилися зміни. Сьогодні багато військовослужбовців вже реалізували своє право на покупку житла і з'явилися ті, хто з тих чи інших причин потребує поліпшення житлових умов. При цьому причини у кожного свої: змінився сімейний стан, збільшився склад сім'ї, з'явилося бажання придбати будинок замість квартири, змінився час проходження служби.

Згідно з умовами накопичувально-іпотечної системи (НІС), військовослужбовець, який бере участь в програмі і раніше вже купив житло в іпотеку, може без фінансових втрат поліпшити свої житлові умови і придбати нерухомість з кращими характеристиками. Оскільки житло, куплене за допомогою іпотечного кредиту, знаходиться в обтяжені банку і держави, то його самостійний обмін з метою поліпшення, стане для будь-якого військовослужбовця проблематичним. В цьому випадку отримати нове житло допоможе військовий переїзд - Всеросійський оператор військової іпотеки. Більше інформації ви можете дізнатися і на сайті: http://www.voenpereezd.ru/.

Військовий переїзд: механізм роботи

У своїй роботі Військовий переїзд ґрунтується на тому, на право учасника НІС не чекати закінчення обтяження перед банком і державою природним чином, тобто, погасивши іпотечний кредит і дочекавшись необхідної вислуги років. Щоб отримати можливість придбати нову нерухомість замість старого житла військовослужбовець повинен:

  • Зробити повернення цільового житлової позики (ЦЖЗ), в тому числі і суму всіх платежів за кредитом на іменний накопичувальний рахунок;
  • Достроково погасити іпотеку учасника НІС.

Військовий переїзд: етапи

Щоб скористатися послугами Військового переїзду, в першу чергу, слід туди звернутися. Тут фахівці проведуть оцінку старої квартири, знайдуть покупця і узгодять вартість покупки. Уточнивши в банку суму, необхідну для зняття обтяження, військовослужбовець достроково погашає іпотеку і повертає кошти ЦЖЗ. Потім оформляється угода про продаж старого житла і підбирається нова нерухомість. Учаснику НІС залишається тільки повторно подати рапорт про включення його в програму на отримання цільової житлової позики.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ