Як правильно вибрати масло для двигуна?

Як правильно вибрати масло для двигуна?

04.05.16 18:35 0 1050

Виходячи з вимог двигуна автомобіля моторне мастило підбирається за 2-ма основними критеріями: рівень експлуатаційних властивостей по API і в'язкість по SAE. Більш детально про це нам розповість Панов А. А. - співробітник компании "Тирамикс": http://tikamis.ru, в якій ви можете придбати якісне моторне масло для двигуна вашого авто.

Яке моторне масло використовувати?

Виробники моторів на стадії проектування визначаються з марками масел в залежності від умов роботи і конструктивних особливостей. Після чого проводяться ресурсні випробування двигунів і видаються рекомендації по використанню. Так, перед вибором потрібно заглянути в інструкцію з експлуатації, яке саме необхідно моторне масло. Масло, вказане в інструкції, - буде найкращим вибором.

Якщо не бажаєте заливати оригінальне фірмове масло, то можна обійтися неоригінальним. І щоб не втратити гарантії, слід вибирати його з допуском і схваленням авто концерну. Схвалення авто виробника - один з головних орієнтирів при виборі моторного масла. У позначенні схвалення вказується не тільки назва марки машини, але і спеціальний індекс, який можна порівняти з тим, що значиться в автомобільній документації.

Російське законодавство не обмежує право власника автомобіля використовувати технічні рідини будь-якого бренду. Головне, щоб специфікації продукту відповідали рекомендаціям заводу-виробника. У разі поломки мотора, в який заливали неоригінальне, але те що задовольняє основним вимогам масло, дилер може відмовити в гарантійному ремонті тільки, якщо експертиза встановить, що масло було підробленим.

Якщо обираєте масло самостійно, то виходячи з вимог двигуна і температури експлуатації, перед заміною в двигуні воно підбирається за 2-ма основними критеріями: за класифікацією API і SAE.

Класифікація масла по в'язкості і температурі

Основна властивість моторного масла - це в'язкість і її залежність від температури в широкому діапазоні. Наведемо стандартну класифікацію моторного масла по SAE: 10W-40. Перше позначення "10W" позначає температуру застосування, а "40" - в'язкість.

Діапазони працездатності зимових, літніх і всесезонних масел:

  • Із середнім кліматом рекомендовано використовувати "універсальне" масло 10W - воно підійде для більшості машин;
  • Якщо зими суворі, то слід заливати масло класу не нижче 5W (найкраще підійде масло з класом 0W);
  • Для літньої експлуатації підійде масло класу 10W, якщо ви не живете в жаркому кліматі.

Сучасні мотори вимагають масло низької в'язкості, тому що воно володіє низькими енергозберігаючими властивостями і дозволяє економити паливо. З конвеєрів заливають масло з в'язкістю не вище 30. Якщо пробіг машини великий і помітна збільшена витрата масла, то слід заливати масло з підвищеним індексом в'язкості.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Как найти хорошую работу ...

КОМЕНТАРІ