Чому не можна дарувати дзеркала?

Чому не можна дарувати дзеркала?

04.05.16 19:08 0 1048

Сучасна людина не може уявити своє життя без дзеркала. Дзеркальце завжди знайдеться в сумочці будь-якої модниці. Але не всі знають, що ця мила дрібничка, це небажаних подарунків. Чому ж не можна дарувати дзеркала і що робити, якщо вам все ж піднесли такий дар? Відповідь на друге питання максимально проста - треба дати символічний викуп. Відносно першого питання, будемо розбиратися нижче. І допоможе нам в цьому Павлов А. К. - редактор онлайн-енциклопедії "Почему нельзя": pochemy-nelzya.info (це збірник питань-відповідей на запитання: чому не можна?).

Чи можна дарувати дзеркало?

Коли вибираєш подарунок, нерідко увагу привертає акуратне дзеркальце в незвичайній оправі. І ось, здавалося б, презент обраний, але тут згадуєш слова бабусі: «Дзеркало дарувати не можна» і на питання чому отримуєш невиразну відповідь.

Чому заборонено дарувати дзеркала?

Ще в сиву давнину наші предки вважали, що дзеркало здатне накопичувати в собі і передавати іншим енергію, як хорошу, так і погану. Тому не бажано дивитися на себе в дзеркало під час хвороби або в гніві. Нібито дзеркало зберігає в собі цей негатив і повертає подальшим «глядачам». Купуючи старе дзеркало «з пам'яттю» варто задуматися, свідком яких сцен воно було раніше.

Прикмети, пов'язані з дзеркалом

Найпопулярніше в народі повір'я - від тріснутих або розбитих дзеркал необхідно терміново позбуватися. Всі впевнені, що це до нещастя. Також кажуть, що новонародженій дитині не можна показувати її відображення в дзеркалі, інакше вона пізно почне говорити.

Більш того, існує думка, що в дзеркалі живе душа людини. Тому в будинку, де є небіжчик, завішують дзеркала, щоб дух пішов і не залишився в них назавжди.

Коли йдеш з дому подивися в дзеркало, щоб залишити своє відображення охороняти будинок. Повернувшись додому з півдороги зазирни в нього знову з тією ж метою.

Вірити чи не вірити в прикмети?

Прочитавши ці страшилки, людина не схильна до забобонів, добре подумає, перед тим як зробити такий подарунок. Адже дзеркало - це, крім усього перерахованого, ще й предмет інтер'єру. Тому краще, якщо кожна людина сама собі буде його обирати, зіставляючи з інтер'єром.

І не даруй людям того, що вони не хотіли би бачити в якості свого подарунка!




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ