На Вінниччині розпочався XІ Міжнародний хореографічний фестиваль «Барвінкове кружало» (+фото)

На Вінниччині розпочався XІ Міжнародний хореографічний фестиваль «Барвінкове кружало» (+фото)

05.05.16 09:07 0 704
У Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Садовського 4 травня відбулась урочиста церемонія відкриття XІ Міжнародного фестивалю народної хореографії «Барвінкове кружало». Юних учасників та організаторів заходу привітали представники обласної та міської влади.

Звертаючись до гостей та господарів фестивалю, заступник голови - директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк подякував за чудову організацію цього танцювального дійства, покликаного дарувати присутнім дружнє спілкування, духовне єднання та гармонію.

Сьогоднішній фестиваль він назвав святом талантів, енергії, молодості та усмішок: « Немає кращої демократії, ніж демократія мистецтва. Неможливо пізнати інший народ, не вивчивши його культуру, мистецькі традиції. Тож я сподіваюсь, що час, який ви проведете на Вінниччині, буде корисним як для кожного учасника, так і для художніх колективів і їх творчого зростання».

Фестиваль «Барвінкове кружало» триватиме чотири дні. Окрім вінничан, свої концертні програми демонструватимуть близько 20 дитячих хореографічних колективів. Загальна кількість учасників майже півтисячі Географія цьогорічного фестивалю досить широка: до Вінниці приїхали продемонструвати свою танцювальну майстерність колективи з Харкова,Запоріжжя , а також із Болгарії. Румунії, Грузії та Молдови.

Концертну програму розпочали юні вінничани - учасники Народного ансамблю танцю «Барвінок» своїм запальним гопаком. У перший день фестивалю глядачі мали змогу також насолодитись грузинськими, болгарськими, румунським та молдавськими народними танцями.

Довідка:

За роки його існування у фестивалі взяло участь понад 100 колективів з більш як 20 країн світу, різних регіонів України, з міста Вінниці та з Вінницької області.

Загальна кількість учасників фестивалю за всі роки існування – більше 15 тисяч.

Фестиваль «Барвінкове кружало» є офіційними учасниками Всесвітньої організації «Збереження розвитку фольклору», він є добре відомим у світі. Так, в цьому році на участь в фестивалі лише з-закордону надійшло більше 30 заявок. З них було обрано вісім ( зазвичай виступають 5-6 колективів з-за кордону). Тож, цього разу на сцену вийдуть діти з Грузії, Румунії, Болгарії та Молдови.



























































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вікторія Липницька на ...
Наступна новина: У Вінниці судитимуть ...

КОМЕНТАРІ