Особливості застосування промислових електродвигунів

Особливості застосування промислових електродвигунів

05.05.16 16:14 0 1049

Промислова вентиляція грає мало не основну роль при створенні комфортного робочого простору. В першу чергу, вона потрібна для регулярного надходження свіжого і чистого повітря в ті зони, які часто перевантажені забрудненими масами. Якщо є можливість забезпечити природне проникнення повітря в робочу зону за допомогою вентиляційних каналів, то така вентиляційна система називається не інакше як природною.

Особливості застосування промислових електродвигунів

При створенні проекту природної вентиляційної системи необхідно враховувати тепло, яке виділяє різне робоче обладнання. На противагу природній системі винайшли примусову систему вентиляції. Тут в хід йде спеціальне припливно-витяжне обладнання. Сьогодні купити таке обладнання не складе великих труднощів - достатньо перейти на спеціалізований сайт, наприклад, http://elmo.ua/vidyi-elektrodvigateley/obshhepromyishlennyie-elektrodvigateli/, ознайомитися з характеристика і зробити правильний вибір.

Важливим елементом такого припливно-витяжного обладнання є електродвигуни. Це деталь, на яку обов'язково слід звернути увагу при вивченні технічних особливостей промислових вентиляторів. Найбільш практичними в експлуатації вважаються асинхронні трифазні двигуни. Вони знайшли широке застосування не тільки в промисловій діяльності, але і в побуті. Найчастіше, промислові електродвигуни такого типу використовуються в компресорах, насосах, вентиляторах, конвеєрах або редукторах. А ось найяскравіший приклад використання електродвигунів в побуті - це ваша пральна машинка. Через меншу вібрацію, трифазні асинхронні двигуни живуть набагато довше, ніж однофазні. До всього цього, трифазні електродвигуни відрізняються відносно низькою вартістю, за що заслужили свою популярність.

Особливості застосування промислових електродвигунів

Не меншою практичністю відрізняються електродвигуни з короткозамкненим ротором. Це вибухозахищені електродвигуни, і найчастіше вони використовуються в тих промислових зонах, де велика ймовірність скупчення вибухових газів або сумішей повітря. За допомогою стійкої зовнішньої оболонки, спеціального мастила всіх поверхонь двигуна, а також надміцних кілець, які ущільнюють кабельний ввід, електродвигун стає повністю вибухонепроникним, при цьому частота обертання досягає 3000 оборотів в хвилину і включає в себе як лівий, так і правий напрямки. А найголовніше - таке потужне обладнання забезпечить не тільки ефективну вентиляцію, але і безпеку!




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Різновиди японських ...
Наступна новина: Женские сумки: как их ...

КОМЕНТАРІ