Степан Барна привітав породіль в оновленому корпусі Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина»

Степан Барна привітав породіль в оновленому корпусі Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина»

06.05.16 13:45 0 608
Голова обласної державної адміністрації Степан Барна та голова обласної ради Віктор Овчарук 4 травня ознайомилися з функціонуванням реконструйованого Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина».

Оновлений корпус урочисто освятили священники різних конфесій. Нагадаємо, він містить передродові палати, операційні, відділення гінекології й декілька палат, спеціально призначених для партнерських пологів. тут забезпечені ідеальні умови для перебування вагітних жінок й породіль.

Очільники області привітали одних з перших жінок, які народили дітей у новому корпусі перинатального центру.

Кожна палата має окремий санвузол — душ, туалет, умивальник, біде. За рахунок цього у медичному закладі значно покращиться санітарно-протиепідемічний режим й загалом це має неабиякий вплив на якість надання медичних послуг матерям та дітям.

« даний об'єкт працює на всі 100%, — зазначив голова ТОДА Степан Барна. — На черзі — відкриття реанімаційного відділення для новонароджених».

В оновленому Тернопільському обласному клінічному перинатальному центрі «Мати і дитина» вже народили 14 жінок.

«У даному закладі надається медична допомога жінкам з патологічним перебігом вагітності, — розповідає головний лікар Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина» Віктор Куценко. — Коли діти народжуються діти з надзвичайно низькою масою тіла, новий корпус із надсучасним обладнанням надає додаткові можливості для їхнього порятунку. Тож висловлюємо щиру подяку голові облдержадміністрації та голові обласної ради за те, що вони знайшли можливість зробити таку важливу справу».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ