Луцький міський голова Микола Романюк зустрівся з представниками ЄБРР

Луцький міський голова Микола Романюк зустрівся з представниками ЄБРР

06.05.16 19:44 0 644
До нашого міста завітали представники Європейського банку реконструкції і розвитку Дарія Кочубинська та Ігор Князєв. У рамках візиту вони зустрілися з Луцьким міським головою Миколою Романюком, його першим заступником Тарасом Яковлевим, заступником директора департаменту економічної політики, начальником відділу інвестиційної політики Сергієм Омельчуком, начальником управління транспорту та зв'язку Анатолієм Миронюком, в.о. директора ДКП “Луцьктепло” Валентиною Малютіною та директором Луцького підприємства електротранспорту Ігорем Грицюком.

У ході розмови учасники обговорили ситуацію із реалізацією проекту модернізації системи централізованого теплопостачання міста Луцька. Дарія Кочубинська зазначила, що проводяться всі необхідні проплати. Співпрацею з ДКП “Луцьктепло” вони задоволені.

Дарія Кочубинська звернула увагу керівництва міста на зміни у чинному законодавстві щодо обслуговування житлового фонду. За її словами, ІТП, які будуть встановлені в будинках, де створять ОСББ, будуть передані на їхній баланс. На її думку, необхідно, аби ДКП “Луцьктепло” укладало сервісні угоди з ОСББ на обслуговування обладнання.

У свою чергу, Ігор Князєв розповів, що ведеться підготовка до проведення тендерних процедур. Зокрема, одним із перших буде оголошено тендер на закупівлю котла на альтернативному паливі, який буде встановлено у котельні на вулиці Боженка. Він дасть можливість у літній період забезпечувати гарячим водопостачанням мікрорайон ЛПЗ.

Міський голова Микола Романюк подякував представникам ЄБРР за роботу і наголосив, що міська влада виконає усі свої зобов'язання.

Крім того, під час розмови Дарія Кочубинська наголосила, що Європейський банк реконструкції і розвитку готовий співпрацювати з Луцьком й у інших сферах. Вона розповіла, що готові допомогти у реалізації програми енергозберігаючих заходів у бюджетних закладах. За її словами, це можуть бути кредитні та грантові кошти під вигідний відсоток і на тривалий термін. Зокрема, 50% суми проекту будуть кредитні кошти ЄБРР, 25 % - кредитні кошти Фонду чистих технологій під 1% річних, 25 % - грантові кошти, які повертати не потрібно.

Міський голова Микола Романюк зацікавився такою пропозицією. Він зазначив, що уже працюють з НЕФКО щодо термомодернізації 41 бюджетного закладу. Це дасть можливість економити енергоресурси та створити комфортні умови перебування працівників і відвідувачів цих закладів. Микола Романюк зазначив, що буде підготовлено усю необхідну інформацію та надано для вивчення. Він наголосив, що це цікава пропозиція.

Також обговорили присутні й можливість співпраці ЄБРР з Луцьким підприємством електротранспорту. Дарія Кочубинська зазначила, що Європейський банк реконструкції і розвитку розпочинає роботу у сфері транспорту. Вона наголосила, що це можуть бути кредитні та грантові кошти. У рамках проекту можна придбати нові тролейбуси, здійснити реконструкцію контактної мережі, технічну модернізацію обладнання, оптимізацію менеджменту, впровадження “електронного квитка”, розроблення транспортної схеми тощо.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что такое медицинский ...
Наступна новина: Мобильные телефоны для ...

КОМЕНТАРІ