Чернівці отримають від ЄБРР кредит на оновлення тролейбусного парку

Чернівці отримають від ЄБРР кредит на оновлення тролейбусного парку

06.05.16 19:21 0 632
Європейський банк реконструкції і розвитку надасть Чернівцям кредит на реалізацію інвестиційного проекту з покращення інфраструктури міського громадського транспорту шляхом закупівлі 40 одиниць нових тролейбусів, супутнього обладнання та модернізації тягових підстанцій і контактної мережі.

Відповідну угоду про наміри щодо підготовки кредитного фінансування цього проекту 5 травня підписали міський голова Олексій Каспрук, директор КП «Чернівецьке тролейбусне управління» Іван Іванічек та старший банкір ЄБРР Денис Гайовий.

Таким чином ЄБРР задекларував готовність надати КП «Чернівецьке тролейбусне управління» кредит на оновлення тролейбусного парку та модернізацію тролейбусної контактної мережі.

Як розповів Денис Гайовий, підготовка до кредитного фінансування, під час якої буде визначена точна сума кредиту, його умови, триватиме впродовж кількох місяців. «На ми розраховуємо на суму до 10 мільйонів євро. Попередньо плануємо, що кредит буде наданий на 13 років з можливим трирічним пільговим періодом, але це має бути підтверджено рішенням ради директорів банку та рішенням Чернівецької міської ради», – зазначив Денис Гайовий.

Розміри процентної ставки та умови її коригування залежатимуть від кредитного рейтингу міста Чернівці, оцінки банком загального ризику проекту, тогочасної ринкової кон'юнктури і будуть визначені після перевірки діяльності тролейбусного управління та міста. Водночас береться до уваги, що максимальна маржа за кредитною угодою з інвестування цього проекту не може перевищувати 7.0% річних понад шестимісячну ставку EURIBOR.

Окрім того, ЄББР, місто Чернівці та КП «Чернівецьке тролейбусне управління» планують звернутися за грантовим співфінансуванням в сумі до 1.5 мільйонів євро до Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля.

Підписання угоди про наміри щодо підготовки кредитного фінансування відображає очікування та теперішні наміри сторін угоди щодо участі у реалізації проекту з покращення інфраструктури громадського транспорту у Чернівцях та не накладають жодних юридичних зобов'язань здійснювати чи приймати фінансування.

« Цей проект є дуже важливим для чернівчан і дає можливість місту у стислі терміни розпочати оновлення тролейбусного парку. Чернівці вважають своїм стратегічним завданням розвиток екологічного електротранспорту, тому не маю сумніву, що проект буде підтриманий депутатським корпусом і громадою міста. Ми хочемо мати у місті безпечний і комфортний громадський транспорт і спільний з ЄБРР проект суттєвий крок до досягнення цієї мети», – зазначив міський голова Олексій Каспрук.

Довідково. Кредитні ресурси від ЄБРР на схожих умовах готуються отримати місто Одеса на розвиток громадського транспорту, місто Львів – на впровадження єдиного електронного квитка у громадському транспорті.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Выбираем мебель в свою ...
Наступна новина: Что такое медицинский ...

КОМЕНТАРІ