В Житомирській області розпочався призов на строкову військову службу

В Житомирській області розпочався призов на строкову військову службу

06.05.16 08:01 0 824
5 травня, відповідно до Указу Президента України від 29 березня 2016 року №122/2016, в Україні розпочався призов громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань, який триватиме до 30 червня.

«До лав Збройних Сил України цієї весни буде призвано понад 8 тисяч чоловіків віком від 20 до 27 років», – повідомив начальник відділу призову та комплектування – заступник начальника управління комплектування та призову головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України полковник Валерій Дендереба.

Він зазначив, що змішаний принцип комплектування Збройних Сил України відповідає стандартам НАТО. Так, відновили такий вид служби як строкова у Німеччині, Польщі, Прибалтійський країнах тощо. Адже строкова військова служба дозволяє накопичити мобілізаційних ресурс військових спеціалістів, які після звільнення зі Збройних Сил України та інших військових формувань будуть перебувати на обліку військовозобов'язаних у районних та міських військових комісаріатах.

Окрім того, багато строковиків ще під час проходження служби виявляють бажання укласти контракт з Міністерством оборони України. Зокрема, цього року понад 1100 строковиків стали контрактниками.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что такое травматология?
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ