В Житомирській області оновлена програма заходів на 6-9 травня

В Житомирській області оновлена програма заходів на 6-9 травня

06.05.16 18:59 0 623
Заходи до Дня пам'яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на Житомирщині розпочнуться вже із 6 травня мітингами-реквіємами на кладовищах.

6 травня:

10.00 – відкриття меморіального знаку з іменами раніше невідомих воїнів, які загинули під час визволення міста Житомира та Житомирської області від нацистів у 1943-1944 роках на Російсько-Вільському військовому кладовищі (Богунія);

11.00 – вшанування загиблих на Корольовському військовому кладовищі (Смолянка);

12.00 – відкриття виставки архівних документів «До 71-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» у Державному архіві Житомирської області;

8 травня, безпосередньо у День пам'яті та примирення, відбудеться:

12.00 – покладання квітів за участю представників влади області на Корольовському військовому кладовищі (Смолянка);

13.00 – покладання квітів на кладовищі німецьких воїнів, загиблих на Житомирщині в роки Другої світової війни, у с. Зарічани;

18.00 – панахиди за жертвами Другої світової війни та молебні за захисників Вітчизни у храмах та церквах області.

9 травня – під гаслом «Пам'ятаємо. Перемагаємо»:

Основні меморіальні заходи до Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбудуться 9 травня біля монументу Слави.

10.00 – Мітинг-реквієм, покладання квітів та проходження військових підрозділів на Монументі Слави, фотозона «Україна в роки Другої світової війни» (Монумент Слави)

О 14.00 год. на сцені по вул. Михайлівській відбудеться концерт патріотичної пісні, о 15.00 – відповідний концерт на сцені на Новому Бульварі.

Під гаслом «1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо» разом із представниками влади області та міста присутні згадають тих, хто боровся з нацизмом, та усіх жертв війни, і вшанують їх пам'ять. Житомиряни доповнять свій одяг знаком «Мак пам'яті» та спільно виконають гімн України. Державна символіка –обов'язкові атрибути заходів 8-9 травня.

Також усі бажаючі зможуть ознайомитись із фотовиставкою матеріалів про Другу світову війну. Кожен матиме змогу закарбувати цей день у тематичній фотозоні, яка буде розташована неподалік офіційних заходів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині на 26,1% ...
Наступна новина: Выбираем мебель в свою ...

КОМЕНТАРІ