У Житомирі привітали медичних сестер з наступаючим професійним святом

У Житомирі привітали медичних сестер з наступаючим професійним святом

07.05.16 12:52 0 715
5 травня в обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського Асоціація медичних сестер Житомирської області провела конференцію «Медична сестра – рівноправний працівник охорони здоров'я». Традиційно конференція проводилась з нагоди професійного свята – Всесвітнього дня медичної сестри, який відзначається 12 травня.

Теплі слова на адресу кращих представників медсестринства області висловили перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Торбас, начальник відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню УОЗ облдержадміністрації Олексій Андрушко.

З нагоди Дня медичної сестри кращим представницям медсестринства області було вручено нагороди за сумлінну працю, відданість справі та високий професіоналізм.

Володимир Ширма привітав присутніх з наступаючим святом та нагородив п'ятьох медичних сестер подяками та цінними подарунками.

«Ви більше за лікарів контактуєте з пацієнтами, які люблять і поважають вас за чуйність, терпіння та милосердя. Напевно тому протягом останніх років на адресу 12-ти тисячного загалу медичних сестер області до управління охорони здоров'я облдержадміністрації не надходило жодної скарги. Ви є потужною, невід'ємною та професійною складовою галузі охорони здоров'я області, яка завдяки й вашому внеску вже другий рік поспіль займає перше місце в Україні за рейтинговою оцінкою стану здоров'я населення, діяльності та ресурсного забезпечення закладів охорони здоров'я області», – зазначив Олександр Торбас.

Він також вручив п'ять Почесних грамот Житомирської ОДА кращим медичним сестрам Житомирщини.

Наразі в області працює 12 856 середніх медичних працівників, із них 4096 мають вищу кваліфікаційну категорію, 2408 – першу, 2277 – другу. Із загальної кількості середніх медпрацівників 1601 фельдшер, 814 акушерок, медичних сестер в усіх закладах охорони здоров'я області – 8882, 941 лаборанти, 193 зубних техніка, 210 рентгенолаборантів, 167 медичних статистиків, 73 фармацевти в ЛПЗ області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині зросли ...
Наступна новина: Ігор Вонс представив ...

КОМЕНТАРІ