До відповідальності притягнуто службових осіб управління Державної міграційної служби України в області

До відповідальності притягнуто службових осіб управління Державної міграційної служби України в області

07.05.16 12:18 0 719
Прокуратурою області проведено перевірку дотримання вимог чинного законодавства при застосуванні заходів примусового характеру, пов’язаних з поверненням та видворенням іноземців з України, в роботі управління Державної міграційної служби України в області.

Упродовж січня-березня 2016 року органами УДМС України в області прийнято 32 рішення про примусове повернення іноземців, які перебували на території нашої країни понад визначений законодавством строк, за межі України. Із них виконано 20 рішень, а інші перебувають на виконанні.

З'ясувалося, що, приймаючи рішення про видворення іноземців, посадові особи УДМС допускають порушення Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», іноді не приймаючи рішень про заборону особам, які неодноразово порушували закон, подальшого в’їзду в Україну.

Такі порушення допускалися посадовими особами Нововолинського міського сектору, Луцького міського відділу та Камінь-Каширського районного сектору УДМС України в області.

Крім того, працівники органів УДМС області допускали порушення вимог Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», не здійснюючи належного контролю за правильним і своєчасним виконанням рішень про примусове повернення іноземців з України.

Відтак деякі іноземці, щодо яких прийнято рішення про примусове повернення, так з країни і не виїжджали.

Задля усунення виявлених порушень вимог чинного законодавства, причин та умов, що їм сприяли,прокуратурою області внесено вказівку виконувачу обов’язків начальника управління Державної міграційної служби України у Волинській області.

За результатами розгляду вказівки двох службових осіб органів УДМС України в області, винних у цих порушеннях, притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині зросли ...

КОМЕНТАРІ