Літературний майстер-клас,підбиття підсумків і відвідини чотирьох районів – на завершення проекту "Закарпатські діалоги"

Літературний майстер-клас,підбиття підсумків і відвідини чотирьох районів – на завершення проекту "Закарпатські діалоги"

07.05.16 15:27 0 991
З 10 по 13 травня в краї знову триватиме культурно-просвітницький проект "Закарпатські діалоги". Це вже третій, заключний етап проекту, який, нагадаємо, стартував усередині березня з ініціативи Міністерства культури України, відомого сучасного вітчизняного письменника, кіносценариста і журналіста Андрія Куркова та за сприяння управління культури Закарпатської ОДА.

Цього разу, крім традиційних зустрічей із місцевими громадами віддалено від обласного центру, передбачено ще кілька цікавих заходів в Ужгороді.

Зокрема, у вівторок, 10 травня о 12.30 в приміщенні крайового осередку Національної спілки письменників України (вул.Жупанатська, 3) проведуть літературний майстер-клас для учасників конкурсу малої прози серед молодих авторів Закарпаття "Гірські горизонти".

А о 17.00 цього ж дня в читальному залі Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки відбудуться підведення підсумків і нагородження переможців цього ж конкурсу, а також – прес-конференція за результатами двох турів проекту "Закарпатські діалоги". Метою проекту було заявлено встановлення інтелектуального діалогу між представниками різних культур, які мешкають на Закарпатті, тож учасники поділяться враженнями, наскільки це їм вдалося та чим запам'ятається знайомство з культурно строкатим, але таким феноменально цілісним і добросусідським краєм.

Що ж до мандрівок у рамках третього етапу проекту, діалог будуватимуть, як завжди, куратор Андрій Курков і представник проекту на Закарпатті, письменник і літературознавець Михайло Рошко, і цього разу – літератори Артем Чапай (м.Київ), Банди Шолтес (м.Ужгород), а також – переможець конкурсу "Гірські горизонти", ім'я якого поки в таємниці.

11 травня:

10.00 - Ужгородський національний університет;

14.00 - будинок культури с.Сторожниця (Ужгородський р-н);

16.30 - Перечинська центральна районна бібліотека.

12 травня

10.30 - Свалявський будинок культури;

15.30 - зал Міжгірської райдержадміністрації.

13 травня

10.00 - загальноосвітня школа смт.Міжгір'я;

15.00 - Воловецька районна бібліотека.

На всіх учасників зустрічей із письменниками чекає не тільки цікавий діалог про сучасний літературний процес і розвиток культури в державі та світі, але й відверте спілкування на багато актуальних тем, які стосуються кожного українця незалежно від його етнічного самоусвідомлення.

Управління культури Закарпатської ОДА

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На гору Карачун завезли ...

КОМЕНТАРІ