8 травня на Тернопільщині відзначатимуть День пам'яті і примирення

8 травня на Тернопільщині відзначатимуть День пам'яті і примирення

07.05.16 16:13 0 696
Про відзначення на Тернопільщині Дня пам'яті і примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні йшлося на засіданні організаційного комітету, яке провів заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Юрик.

«Офіційне гасло пам'ятних заходів у цьому році – «1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо», - зазначив Юрій Юрик. – Особливу увагу під час заходів буде присвячено всім, хто поліг у зоні проведення АТО. Адже вшановуючи жертв Другої світової війни, неможливо не згадати про наших новітній Героїв!»,

Як поінформував начальник управління культури культури Григорій Шергей, 8 травня о 10 год у парку Слави відбудеться мітинг- реквієм за всіма хто загинув під час Другої світової війни. Священики відслужать панахиду.

Опісля покладуть квіти до монументу Слави та скульптури «Материнський заклик». Опісля представники влади та громадськості відвідають могили загиблих бійців АТО, які поховані на Микулинецькому кладовищі.

Довідка. Друга світова війна тривала шість років. У неї було втягнуто 72 держави. Країни, які взяли участь у війні, мобілізували майже 110 млн. осіб. У Другій світовій війні загинуло понад 60 млн. осіб, більше половини з яких — цивільне населення. Для знищення один одного противники застосували величезну кількість зброї: майже 650 тис. літаків. 300 тис. танків і бронемашин, 1 млн. стволів артилерії. Вже наприкінці війни була використана зброя масового знищення — атомна бомба.

У роки ІІ Світової війни були зруйновані тисячі міст Європи та Азії, у тому числі такі красені світової архітектури, як Варшава, Берлін, Будапешт, Гамбург, Дрезден, Київ, Нагасакі, Хіросіма та ін. Десятки мільйонів людей у різних країнах залишилися без даху над головою. Величезних збитків було заподіяно економікам воюючих держав.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 8-9 травня на Житомирщині ...
Наступна новина: Степан Барна: "Маємо ...

КОМЕНТАРІ