У Рівненській області рятувальники навчали школярів правилам безпечної життєдіяльності

У Рівненській області рятувальники навчали школярів правилам безпечної життєдіяльності

07.05.16 19:29 0 681
Діти складають найбільшу групу ризику, з цікавості вони найчастіше спричиняють надзвичайні події або ж стають їх жертвами.

Ця загрозлива ситуація стається, на превеликий жаль у більшості випадків, з вини батьків: через незнання чи нехтування елементарними правилами безпеки. Відтак постає нагальна потреба щодо навчання дітей ще у ранньому віці правилам поведінки при виникненні надзвичайних пригод різного характеру.

Саме з метою зменшення трагічної статистики за участю дітей, 06 травня співробітники Дубенського міськрайонного сектору Головного управління ДСНС у Рівненській області завітали до школярів села Берег Дубенського району.

Рятувальники у доступній формі навчали дітей як поводитися безпечно вдома, як діяти у випадку пожежі і у формі сюжетно-рольової гри навчали дітей як правильно викликати пожежно-рятувальну службу. Школярі задавали багато питань про пожежну безпеку, з яких були питання про те, як правильно користуватися вогнегасниками, на що працівники Служби порятунку показали послідовність дій під час використання вогнегасника.

Особлива увага зверталася на те, щоб розповісти дітям, що сірники це не те, чим вони повинні бавитись, тим паче коли немає батьків вдома. Допитливі діти з цікавістю спостерігали за діями чоловіків у формі і окремі поради засвоїли одразу.

Слід додати, що рятувальники Рівненщини охоче йдуть на контакт з учнівською молоддю та вихованцями навчальних закладів. Адже саме таку позицію виховує у своїх підлеглих начальник обласного управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Сергій Крук. Він переконаний, що звички формуються з дитинства, і дорослі повинні використати будь-яку можливість, яка переконає дітей, що дотримання правил безпеки збереже їх життя.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ