У Рівненській області рятувальники спільно з патрульними поліцейськими провели рейд автодорогами обласного центру

У Рівненській області рятувальники спільно з патрульними поліцейськими провели рейд автодорогами обласного центру

07.05.16 10:56 0 665
Одним із головних чинників успішної ліквідації пожеж або порятунку людей під час різного роду надзвичайних пригод є вчасне прибуття пожежно-рятувальних підрозділів на місце пригоди. Проте, окремі водії транспортних засобів ігнорують виконання вимог Правил дорожнього руху в частині забезпечення безперешкодного проїзду пожежно-рятувальних автомобілів, що поспішають на виклик із увімкненими проблисковими маячками та сиреною.

Щоб вплинути на дану ситуацію, рятувальники спільно з працівниками патрульної поліції міста Рівне та журналістами провели 6 травня рейд автодорогами обласного центру. Протягом двох годин пожежно-рятувальний автомобіль із увімкненими проблисковими синіми маячками та сиреною рухався вулицями Рівного, а «вартові доріг» супроводжували його та пильно стежили за учасниками дорожнього руху. В результаті двогодинного рейду поліцейські склали на порушників Правил дорожнього руху більше десятка протоколів.

«Останніми роками, у зв’язку зі значним збільшенням автопотоку в обласному центрі, проблема слідування пожежно-рятувальних автомобілів на виклики вулицями Рівного суттєво загострилася. Подекуди через нахабність та байдужість рівненських водіїв червоно-білі автомобілі потрапляли у складні дорожні ситуації. Проте, з появою патрульної поліції, маємо велику надію, що дана проблема буде як найшвидше вирішена. З цією метою подібні рейди будуть повторюватися», - зазначив начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук.

Служба порятунку «101» звертається до всіх учасників дорожнього руху – не перешкоджайте проїзду пожежно-рятувальних автомобілів, адже, хтозна, можливо вони поспішають рятувати саме ваших близьких чи ваше майно.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області у ...
Наступна новина: Вінниччина - лідер серед ...

КОМЕНТАРІ